BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Belysning

Belysning

Belysning

Belysning i kontorer

Belysning i kontorer

Skift til LED og sæt styring på lyset for at spare på elregningen og få et godt og effektivt lys på kontoret.

Skift til LED

Ved at udskifte lysstofrør med LED-løsninger kan I spare 30-40 % strøm. Skift så vidt muligt også til LED-lys i arbejdslamper.

Hvis I har halogenspots, f.eks. på gangen eller i kantinen, kan I spare 50-90 % ved at skifte dem til LED.

Levetiden på LED-lyskilde er op til 15 år. En investering i ny belysning er ofte tjent hjem i løbet af få år. I kan få LED-lys i mindst lige så høj kvalitet som jeres gamle lys.

Sæt styring på belysningen

Bevægelsessensorer sparer typisk 35-50 % på elregningen, fordi lyset kun er tændt, når der er behov for det.

  • Inddel storkontorer i lyszonerFå en installatør til at inddele storkontorer i lyszoner, hvor bevægelsessensoren registrerer, når man bevæger sig fra én zone til en anden, men ikke hvis man kun bevæger sig inden for samme zone. I kan bruge daglysstyring til at sikre, at der er lys nok.
  • Brug bevægelsessensorer på toiletter, gange mv.Sæt bevægelsessensorer på steder, hvor der kun er behov for lys i kort tid ad gangen som toiletter, trapper, gange, entréer, kældre og udendørs i f.eks. cykelskure. De fleste bevægelsessensorer kan indstilles til først at tænde, når det er mørkt.Læs om, hvilke muligheder I har for at styre lyset

Brug tjeklisten for belysning

Tjekliste for belysningsanlægTjekliste for belysningsanlæg

Tjekliste for belysningsanlæg

Tjekliste for belysningsanlæg

30.04.2020
4.42 MB
4 SIDER
Brug tjeklisten eller få en specialist til at lave et energieftersyn af jeres belysningsanlæg.


Adfærdsændringer kan give store besparelser

Ved at ændre vaner i hverdagen er der meget energi at spare på arbejdspladsen. På vores kampagneside om energibesparelser i hverdagen, kan du hente materialer, der passer til jeres arbejdsplads.

Belysning i kontorer

Indsigter i kontor

Indsigter i kontor

Hvis du rådgiver kontorer, så finder du herunder noget af den viden, som Energisparesekretariatet har om energiforbrug i kontorer.

 

Indsigter i kontor

Belysning