BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Spareråd på arbejdspladsen

Spareråd på arbejdspladsen

Spareråd på arbejdspladsen

Sammen sparer vi på energien. Også på arbejdet.

Sammen sparer vi på energien. Også på arbejdet.

Vi bruger omkring 1/3 af døgnets timer på arbejdspladsen. Derfor har vores energiforbrug et betydelig aftryk, mens vi er på arbejde. Men med energivenlige initiativer og vaner kan I bidrage til, at jeres arbejdsplads bliver en del af løsningen på den vanskelige energisituation, vi alle oplever for tiden.

 

Få overblik over energiforbruget
Få overblik over energiforbruget

Skab et retvisende overblik over jeres nuværende forbrug til især varme, vand og el, og identificer sparepotentialer for jeres arbejdsplads.

Skru ned for varmen
Indstil temperaturen

Varm kun rum op til 19 ºC., og køl kun ned til 24 ºC. Hold døren lukket mellem rum med forskellig temperatur.

Spar på strømmen
Spar på strømmen

Gør det til en vane at slukke for lys, skærme, computer og andet elektronik, når du forlader et rum eller går hjem.

Skift til LED
Skift til LED-belysning

Undersøg muligheder for at skifte til LED-belysning. Det giver effektivt lys på kontoret og sparer udgifter på elregningen.

Brug mindre varmt vand
Brug mindre varmt vand

Brug mindst muligt varmt vand, når du vasker hænder eller vasker op.

Involver hele arbejdspladsen
Involver hele arbejdspladsen

Snak med jeres kollegaer om, hvor I kan spare energi på arbejdspladsen, og tænk gerne driften ind i jeres spareindsatser.

 

Kampagnemateriale

Kampagnemateriale

Gode energivaner i løbet af arbejdsdagen er vejen til energibesparelser på arbejdspladsen. Nedenfor kan du hente Energistyrelsens kampagnemateriale, der kan hjælpe jer til at skabe gode energivaner på jeres arbejdsplads.

Kampagnematerialer

 

Hent materialerne her

 

Energieffektivisér driften

Energieffektivisér driften

Hvis du er ansvarlig for jeres bygning, it eller energiinvesteringer, er der store potentialer for at spare på energien. Vi har samlet spareråd, pjecer og tjeklister for energitunge områder, der kan hjælpe driftsansvarlige med at gøre en forskel på jeres arbejdsplads.

Særlige energibesparende tiltag

Særlige energibesparende tiltag

Nogle arbejdspladser har særlige kendetegn, der kræver særlige energibesparende tiltag.

Hospitaler

Hospitaler

Langt størstedelen af energiforbruget hos regionerne kommer fra hospitaler. Med særlige indsatser og energiledelse kan I spare strøm til bl.a. belysning, ventilation og udstyr.Læs mere om hospitaler og laboratorier

Storkøkken

Storkøkkener

På både plejehjem og institutioner er køkkenets elforbrug typisk en stor post på energibudgettet. Med adfærdsgreb kan I både sænke energiforbruget og forbedre indeklimaet. Læs mere om storkøkkener

Svømmehal

Svømmehaller

Svømmehaller bruger mere energi per kvadratmeter end nogen andre kommunale bygninger, og der kan være store energigevinster at hente uden at gå på kompromis med vandkvaliteten. Læs mere om svømmehaller

Idrætshaller

Idrætshaller

Både lys og varme er tunge poster i energiregnskabet for idrætshaller, men med driftstiltag og investeringer kan energiforbruget sænkes. Læs mere om idrætshaller

Klubhuse og spejderhytter

Klubhuse og spejderhytter

Selvom klubhuse og spejderhytter minder om almindelige huse, står de oftere tomme. Derfor er der store potentialer for besparelser, hvis driften indrettes efter brugstid. Læs mere om klubhuse og spejderhytter her

 

Spar på belysning og it

Spar på belysning og it

LED-belysning samt it og elektronik er effektive områder at sætte ind, hvis I vil spare på energien - både i form af adfærd, drift og indkøb. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan I kommer i gang.

Nyhedsmail

Nyhedsmail

Vi sender en e-mail til dig, når vi har relevant information angående energibesparelser, CO2-reduktioner, Erhvervspuljen, og når der er ny viden, der passer til din branche.

 

Tilmeld nyhedsmail

Spareråd på arbejdspladsen