BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Nye facadevinduer

Nye facadevinduer

Nye facadevinduer

Hvis du udskifter eller tilføjer et vindue i et opvarmet rum i dit helårshus, skal det nye vindue overholde energikravene i Bygningsreglementet.

Der er krav til energitilskudEnergitilskudEnergitilskud (Eref) er et udtryk for, hvor meget varme der siver ind/ud gennem vinduet. Hvis tallet er negativt, siver der mere varme ud end ind. Hvis det er positivt, er det omvendt. Det sidste er muligt med A-mærkede vinduer. for vinduer og linjetab for indbygningen. Kravene skal opfyldes uanset rentabilitet.

Der er forskellige krav

* Energirigtige konstruktioner, som især bruges i ældre bygninger, hvor man lægger vægt på, at facader og vinduers udseende skal svare til bygningens alder og stil.

Vinduer med energiruder

  • EnergitilskudSe kravene i skemaet herunder. Vinduer med energimærke A kan have positivt energitilskud.
  • LinjetabLinjetab må højst være 0,03 W/mK for samlingen mellem ydervæg og vindue.

Indhent flere tilbud, og stil energikrav

Når du sammenligner tilbuddene, så vær opmærksom på, hvad der er med i prisen, og hvilke udgifter der evt. kan komme oven i. Sørg altid for at lave en skriftlig aftale med håndværkerne, inden arbejdet går i gang. Og lad gerne aftalen indeholde energikrav til løsningerne.
Find en håndværker på Håndværkerlisten

Krav til energitilskud i Bygningsreglementet og ved energimærkning af vinduer

Bygningsreglementet Energitilskud (ErefErefEref er angivelse af energitilskud. Jo højere tallet er - jo bedre. Negativt energitilskud betyder at vinduet taber mere varme end det hente. Alle vinduer i en produktserie har samme Eref, uanset hvilken størrelse og udformning de har. (Eref er energitilskuddet for et 1-fløjet, oplukkeligt vindue i størrelse 123 x 148 cm forsynet med den rudetype, som er standard for produktserien.)) Energimærke
Krav fra 2020 ≥ -0 kWh/m2 år A

Kravet gælder også for glasydervægge.

Hvad betyder ”energitilskud”?

Vinduer taber ikke bare varme. De henter også varme ind i huset, når solen skinner. I løbet af en fyringssæson taber de fleste vinduer dog mere varme, end de henter. Derfor har de negativt energitilskud. Vinduer med energimærke A er en anden sag. De kan have positivt energitilskud.

Energitilskud kan angives med enten ErefErefEref er angivelse af energitilskud. Jo højere tallet er - jo bedre. Negativt energitilskud betyder at vinduet taber mere varme end det hente. Alle vinduer i en produktserie har samme Eref, uanset hvilken størrelse og udformning de har. (Eref er energitilskuddet for et 1-fløjet, oplukkeligt vindue i størrelse 123 x 148 cm forsynet med den rudetype, som er standard for produktserien.) eller EW

Sammenlign EWEwForskellige vinduer har forskellig EW – det er nemlig energitilskuddet for et vindue med netop den størrelse og udformning, som du har oplyst til leverandøren. Du kan sammenligne EW fra forskellige leverandører for at se, hvem der har de mest energieffektive vinduer til netop dit hus.

Du kan sammenligne EwEwForskellige vinduer har forskellig EW – det er nemlig energitilskuddet for et vindue med netop den størrelse og udformning, som du har oplyst til leverandøren. Du kan sammenligne EW fra forskellige leverandører for at se, hvem der har de mest energieffektive vinduer til netop dit hus. fra forskellige leverandører for at se, hvem der har de mest energieffektive vinduer til netop dit hus.

ew.png

Få altid leverandører til at oplyse EW for de vinduestyper, som du skal bruge. Vinduer med positiv – eller mindst mulig negativ – EW, er normalt den mest energieffektive løsning.

Nye facadevinduer

Siden er opdateret 12.04.2023 Kommentér denne side Til top