BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Vælg A-mærkede vinduer

Vælg A-mærkede vinduer

Vælg A-mærkede vinduer

Energimærkningen gør det nemmere for dig at vælge de mest energirigtige vinduer og spare på energien.

Kig efter energimærkningen

Energimærkningen gør det nemmere for dig at vælge de mest energirigtige vinduer og spare på energien. Ordningen vises i en skala fra A til F, hvor A er bedst.

Når du udskifter dine vinduer i helårsboligen, skal du vælge A-mærkede vinduer for at leve op til Bygningsreglementet.

energivinduer.dk kan du se en liste over alle danske producenter af energivinduer. Du vil typisk bestille dine nye vinduer gennem din håndværker.

Energimærkning Værdi
A 0 ≤ ErefErefEref er angivelse af energitilskud. Jo højere tallet er - jo bedre. Negativt energitilskud betyder at vinduet taber mere varme end det hente. Alle vinduer i en produktserie har samme Eref, uanset hvilken størrelse og udformning de har. (Eref er energitilskuddet for et 1-fløjet, oplukkeligt vindue i størrelse 123 x 148 cm forsynet med den rudetype, som er standard for produktserien.) 

Vinduer med energimærke B eller dårligere er kun lovlige at bruge i byggeri, der ikke er omfattet af Bygningsreglementet. Og du skal vælge minimum energimærke B hvis du skifter vinduer i et sommerhus.

Udgangspunkt for mærkningen er, hvor meget varme der kommer ind eller ud gennem vinduet i opvarmningssæsonen for et vindue, der måler 1,23 x 1,48 m. Mængden af varme kalder man energitilskud, og hvis tallet for energitilskuddet er negativt, siver der mest varme ud.

Ingen gennemgående sprosser

Energimærkede vinduer må ikke have gennemgående sprosser, med mindre ruderne er så store, at de er nødvendige for at gøre vinduet stabilt. Til gengæld kan de have energisprosser, som ligner almindelige sprosser, men som ikke er gennemgående.

Vælg A-mærkede vinduer

Siden er opdateret 22.12.2021 Kommentér denne side Til top