BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Forbedre vinduer i sommerhus

Forbedre vinduer i sommerhus

Forbedre vinduer i sommerhus

Forbedre vinduer i sommerhus

Forbedre vinduer i sommerhus

Hvis dine vinduesrammer er fin stand eller vinduerne bevaringsværdige, kan du spare energi ved at forbedre og tætne dem. Så sparer du sparer penge på varmeregningen og får et bedre indeklima.

Derfor skal du forbedre

Bedre indeklima

Bedre indeklima

Du får mindre træk og kulde, så dit indeklima bliver bedre.

Undgå skimmelsvamp

Undgå skimmelsvamp

Du mindsker risikoen for skimmelsvamp, når indvendige overflader bliver varmere.

Øget komfort

Øget komfort

Du får mindre træk og varmere overflader, og du får nemmere ved at holde den rette temperatur i sommerhuset, så det bliver rarere at være i – også uden for sæsonen.

Hurtig at opvarme

Hurtigere at opvarme

Dit sommerhus bliver hurtigere at opvarme fordi varmetabet bliver mindre.

Øget værdi

Forøgelse af sommerhusets værdi

Dit sommerhus kan stige i pris, når du foretager forbedringen.

 

 

Det bør du vælge

  • 2 eller 3 lag energiruderNår du forbedrer et vindue, skal det holde lige så godt på varmen som et nyt vindue med energimærke B, hvis det er rentabelt. Det kræver typisk tætning og 2 eller 3 lag energiruder.
  • Overvej om du skal skifte vinduetNogle gange er det bedre at udskifte vinduerne helt. Det sparer mest energi. Læs om renovering vs. udskiftning
Krav til tag

Krav i Bygningsreglementet

Minimumskravet er, at det forbedrede vindue svarer til et B-mærket vindue.

Husk at lufte ud

Et tættere sommerhus skal ventileres. Luft ud 2-3 gange dagligt for at undgå fugtproblemer. Hold udeluftventiler åbne, når huset ikke bruges.

Husk at lufte ud

 

Sådan ser det ud

Sådan ser det ud

Skift af vinduer i sommerhus

Sådan foregår det

Sådan foregår det

Der er flere måder at forbedre dine ældre vinduer på. Håndværkeren hjælper dig med at vurdere, hvad der er det rigtige i dit sommerhus:

De tre mulige forbedringer

1. Skift af rude

Vinduer med termoruder kan forbedres ved at skifte til energiruder.

  1. Håndværkeren fjerner de gamle ruder.
  2. Vinduet justeres til nye ruder, f.eks. ved at gøre plads til ekstra lag glas i karm/ramme. Hvis de nye ruder er tungere, skiftes til stærkere hængsler.
  3. De nye energiruder sættes i og tætnes.

2. Brug af forsatsrammer

En forsatsramme er et ekstra vindue, der monteres i den eksisterende vindueskarm. Man kan enten montere nye forsatsrammer eller sætte nye ruder i eksisterende forsatsrammer.

  • Forbedring af forsatsrammeHåndværkeren monterer energiruder i den eksisterende forsatsramme og sikrer, at samlingerne ind mod beboelsesarealet er tætte. 
  • Ny forsatsrammeHåndværkeren monterer nye forsatsrammer efter mål og sikrer, at samlingerne ind mod beboelsesarealet er tætte.

3. Brug af koblede rammer

Vinduer med koblede rammer består af en udvendig og en indvendig ramme, der er koblet sammen og åbner som ét. Man kan enten montere nye koblede rammer eller sætte energiglas i eksisterende koblede rammer.

  • Forbedring af koblet rammeHåndværkeren sætter energiglas i den eksisterende ramme.
  • Ny koblet rammeTætningslister, hængsler m.v. tjekkes, og derefter bliver der monteret en koblet ramme med energiruder.

Giv energiløsningen til håndværkeren

Energiløsningen findes også som en detaljeret vejledning til håndværkeren. Vis håndværkeren energiløsningen for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Forbedre vinduer i sommerhus