BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Isolering af let ydervæg i sommerhus

Isolering af let ydervæg i sommerhus

Isolering af let ydervæg i sommerhus

Isolering af let ydervæg i sommerhus

Isolering af let ydervæg i sommerhus

Ydervægge af træ eller andre lette materialer kaldes lette ydervægge. Hvis dine vægge har 100 mm isolering eller mindre, og du bruger sommerhuset uden for sæsonen, er det en god idé at isolere væggene.

Derfor skal du isolere

Bedre indeklima

Bedre indeklima

Du får mindre træk og kulde, så dit indeklima bliver bedre.

Undgå skimmelsvamp

Undgå skimmelsvamp

Du mindsker risikoen for skimmelsvamp, når indvendige overflader bliver varmere.

Øget komfort

Øget komfort

Du får mindre træk og varmere overflader, og du får nemmere ved at holde den rette temperatur i sommerhuset, så det bliver rarere at være i – også uden for sæsonen.

Hurtig opvarmning

Hurtigere at opvarme

Dit sommerhus bliver hurtigere at opvarme fordi varmetabet bliver mindre.

Øget værdi

Forøgelse af sommerhusets værdi

Dit sommerhus kan stige i pris, når du foretager forbedringen.

 

 

Det bør du vælge

  • Mindst 150 mmEfterisoler til mindst 150 mm, hvis du har 100 mm isolering eller mindre og bruger – eller på et tidspunkt vil bruge – sommerhuset uden for sæsonen.
  • Gør det når du alligevel skifter beklædningenDet kan bedst betale sig at isolere ydervæggene, når du alligevel skal have skiftet ydervægsbeklædningen.
Krav til tag

Krav i Bygningsreglementet

Minimumskravet er 150 mm isolering, hvis det er rentabelt.

Husk at lufte ud

Et tættere sommerhus skal ventileres. Luft ud 2-3 gange dagligt for at undgå fugtproblemer. Hold udeluftventiler åbne, når huset ikke bruges.

Husk at lufte ud

 

Sådan ser det ud

Sådan ser det ud

Isolering af let ydervæg, udefra

Sådan foregår det

Sådan foregår det

  • Gammel beklædning fjernesHåndværkeren fjerner plade- eller bræddebeklædning fra væggene og tjekker, at konstruktionen er i god stand. Evt. svamp og våd isolering fjernes, og kilderne findes og udbedres.
  • Ventilation sikresVentilation af væggen sikres med ventilationsspalter øverst og nederst på væggen og over og under vinduer.
  • Tæt lag monteresDer monteres dampspærre – eller den eksisterende gås efter. En dampspærre er et tæt lag under isoleringen, typisk i plast, der sikrer, at der ikke kommer fugt fra indeluften ud i konstruktionen.
  • Der isoleresVæggens træskelet gøres bredere, så der bliver plads til ekstra isolering. Defekt isolering udskiftes, og der lægges ny isolering i den rigtige tykkelse.
  • Ny beklædning monteresTil sidst monteres ny vægbeklædning. Døre og vinduer justeres eller udskiftes for at passe til den nye væg, og kabler, nedløbsrør mv. genmonteres.

Giv energiløsningen til håndværkeren

Energiløsningen findes også som en detaljeret vejledning til håndværkeren. Vis håndværkeren energiløsningen for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Isolering af let ydervæg i sommerhus