BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Luft til luft-varmepumpe i sommerhus

Luft til luft-varmepumpe i sommerhus

Luft til luft-varmepumpe i sommerhus

Luft til luft-varmepumpe i sommerhus

Luft til luft-varmepumpe i sommerhus

En luft til luft-varmepumpe kan typisk dække op til 75 % af dit varmeforbrug og er oplagt i mange sommerhuse. Varmepumpen giver 3-4 gange mere varme for pengene end elvarme.

Derfor skal du skifte

Øget komfort

Øget komfort

Du får mindre træk og varmere overflader, og du får nemmere ved at holde den rette temperatur i sommerhuset, så det bliver rarere at være i – også uden for sæsonen.

Klimavenlig opvarmning

Klimavenlig opvarmning

Når du vælger vedvarende energi, får du en CO2-venlig energiform. Det gavner klimaet og gør dig mere uafhængig af fossil energi.

Øget værdi

Forøgelse af sommerhusets værdi

Dit sommerhus kan stige i pris, når du foretager forbedringen.

 

 

Det bør du vælge

 • Energimærke A+++Vælg en varmepumpe med energimærke A+++ med lavt støjniveau fra Varmepumpelisten. Varmepumperne på listen overholder alle lovkrav og er testet af et uafhængigt testlaboratorium. Energimærkning af luft til luft-varmepumperVarmepumpelisten
 • Velegnet til vinterdriftVarmepumpen skal kunne klare lange, kolde vinterperioder ved f.eks. -10 °C. Se efter varmepumpens nedre temperaturgrænse.
 • Varmepumpe til at holde sommerhuset frostfritHvis du vil holde sommerhuset frostfrit skal varmepumpen kunne indstilles til 8-12 °C.
 • Støjsvag varmepumpeVælg en støjsvag varmepumpe, så den ikke generer dig eller naboer.
 • VE-godkendt virksomhed til installationVælg en VE-godkendt virksomhed, så du ved, at virksomheden er i stand til at installere anlægget korrekt. Spørg også din installatør, hvilken pumpe der bedst opfylder dit behov. Find en VE-godkendt virksomhed
Krav til tag

Krav i Bygningsreglementet

Minimumskravet er en varmepumpe med energimærke A+.

Undgå støjproblemer med korrekt placering

Monter ikke udedelen af varmepumpen lige uden for soveværelsesvinduet eller tæt på naboens skel, da den kan støje.

Husk også


Når varmepumpen er sat op

 • Aftal et årligt eftersyn med en VE-godkendt virksomhedFå årligt tjekket udedelen og renset varmeveksleren for blade og støv. Brug en VE-godkendt virksomhed. Hvis varmepumpen indeholder mere end 1 kg kølemiddel, skal kølekredsen efterses mindst 1 gang årligt af en VE-godkendt virksomhed.
 • Tjek selv filteret jævnligtTjek jævnligt indedelens filter, og støvsug det, når det er nødvendigt. Hvis filtrene er beskidte, forringer det varmepumpens effektivitet.

Sådan ser det ud

Sådan ser det ud

Luft til luft-varmepumpe i sommerhus

Sådan foregår det

Sådan foregår det

 • Udedel monteresHåndværkeren monterer udedelen på et fast underlag og hævet over jorden, så sne og blade ikke forringer driften.
 • Indedel monteresIndedelen placeres i det rum, der skal opvarmes – ofte højt på en væg. Da indedelen kan afgive en svag hvislen, skal den helst ikke sidde for tæt på spiseborde, sofaer og lignende.
 • Rørene føresHåndværkeren borer hul i ydervæggen og fører kølerør og evt. el og kondensafløb gennem hullet. Rørene er isolerede, og hullerne tætnes efterfølgende. Udedelen skal sidde så tæt på indedelen som muligt, så rørene skal trækkes kortest muligt.
 • Varmepumpen gøres klar til driftTil sidst hældes kølemiddel på rørene, strøm sluttes til varmepumpen, betjeningspanelet indstilles, og pumpen kan sættes i gang.

Giv energiløsningen til håndværkeren

Energiløsningen findes også som en detaljeret vejledning til håndværkeren. Vis håndværkeren energiløsningen for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Luft til luft-varmepumpe i sommerhus