BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Fra termorude til energirude

Fra termorude til energirude

Fra termorude til energirude

Hvis du har termoruder, og dine nuværende vinduesrammer er i fin stand, kan du udskifte ruderne til energiruder. Det er billigere end at udskifte hele vinduet, og det kan give en betydelig varmebesparelse. Men du sparer mest varme med et nyt vindue.
Nye energiruder

Derfor skal du skifte

Bedre indeklima

Bedre indeklima

Du får mindre træk og kulde, så dit indeklima bliver bedre.
Øget komfort

Øget komfort

Du får nemmere ved at holde den rette temperatur i boligen, så den bliver rarere at være i.
Forøgelse af husets værdi

Forøgelse af husets værdi

Din bolig kan stige i pris, når du foretager forbedringen – bl.a. fordi du måske opnår et bedre energimærke.
Mindre træk

Mindre træk

Din bolig bliver tættere, så det ikke længere trækker fra de steder, hvor du før var generet af kulde og træk.
Varmere overflader

Varmere overflader

Dit hus bliver bedre til at holde på varmen, så du får mere gavn af de dele af huset, der før var for kolde til at bruge i hverdagen.

Det bør du vælge

  • Vælg 2- eller 3-lags energiruderVælg energiruder med 2 eller 3 lag glas og varm kant. 3-lagsruder giver den bedste økonomi på lang sigt. Det er bredden af falsen, der afgør, om der er plads til en rude med 2 eller 3 lag glas. Spørg din håndværker, hvilken type rude du kan få.
  • Overvej lydruderHvis din bolig er generet af f.eks. trafikstøj, kan du vælge støjdæmpende ruder (lydruder). Den støjdæmpende rude har forskellige glastykkelser ind- og udvendigt og en større afstand mellem glassene.

Skift hele vinduet, hvis det er i dårlig stand

Fra vinduer med termoruder til energivinduer

Udskift vindue, som har termorude

Hvis dine vinduer med termoruder er i dårlig stand, bør du udskifte dem med vinduer med energiruder. Så sparer du penge på varmeregningen og får et bedre indeklima.

Hvad er en energirude?

I en energirude med 2 lag glas er det inderste lag belagt med en lav-emissionsbelægning, som mindsker varmetabet gennem ruden. I en energirude med 3 lag glas har både det inderste og yderste glas belægning på den side, der vender ind mod det midterste glas.

For at mindske varmetabet yderligere bruger man gasarten argon mellem glassene. Argon mindsker den cirkulation, der opstår i en rude, som er kold på den ene side og varm på den anden.

Sådan foregår det

Giv energiløsningen til håndværkeren

Energiløsningen findes også som en detaljeret vejledning til håndværkeren. Vis håndværkeren energiløsningen for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Sådan ser det ud

Nye energiruder

Find en håndværker

Her kan du se de håndværkere i dit område, der kan installere nye energiruder.

263 håndværkere

Fra termorude til energirude