BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Hybridventilation

Hybridventilation

Hybridventilation

Hvis dit hus er relativt nyt, velisoleret og tæt, eller hvis dit ældre hus er blevet efterisoleret og tætnet grundigt, er det en god idé at få hybridventilation.
Hybridventilation

Derfor skal du gøre det

Bedre indeklima

Bedre indeklima

Du får mindre træk og kulde, så dit indeklima bliver bedre.
Øget komfort

Øget komfort

Du får nemmere ved at holde den rette temperatur i boligen, så den bliver rarere at være i.
Forøgelse af husets værdi

Forøgelse af husets værdi

Din bolig kan stige i pris, når du foretager forbedringen – bl.a. fordi du måske opnår et bedre energimærke.

Det bør du vælge

  • Søg tilskudDu kan søge tilskud til hydbridventilation med varmegenvinding. Husk at søge tilskud, FØR du køber materialer eller indgår aftale med en håndværker.
  • Varmegenvinding mindst 80 %Vælg et ventilationsanlæg med en tør temperaturvirkningsgrad (VGV) på 80 %.
  • SEL mindst 1.000 J/m3Vælg et ventilationsanlæg med et specifikt elforbrug til lufttransport (SEL) på højest 1.000 J/m3.
  • LavenerginiveauLavenerginiveau giver den bedste økonomi på lang sigt. Vælger du lavenergi, skal værdierne være hhv. 85 % og 800 J/m3. 

Hvad er hybridventilation?

Hybridventilation kombinerer naturlig ventilation med mekanisk ventilation. Ventilationsanlægget med varmegenvinding kører om vinteren, mens du kan nøjes med den naturlige ventilation i sommerhalvåret. Luften fra den naturlige ventilation tilføres gennem ventilationsåbninger – f.eks. automatisk styrede vinduer.

Sådan foregår det

  • Automatiske ventilationsåbningerHåndværkeren installerer automatisk styrede ventilationsåbninger – f.eks. automatiske vinduer eller lemme i ydervægge – som kobles sammen med en vejrstation, der måler udetemperatur og vindhastighed. Automatikken sparer på energien ved at sikre, at den naturlige ventilation kun kører, når varmesystemet og ventilationsanlægget er afbrudt.
  • Mekanisk ventilationsanlægHåndværkeren etablerer det mekaniske ventilationsanlæg med udsugning i typisk køkken og bad/wc og indblæsning i stuer og værelser. Afkast og indtag monteres gennem taget. Installationen er den samme som ved installation af ventilation til varmegenvinding og kan ses i filmen herunder.
  • TilslutningTil sidst skal en autoriseret el-installatør slutte strøm til anlægget.

Giv energiløsningen til håndværkeren

Energiløsningen findes også som en detaljeret vejledning til håndværkeren. Vis håndværkeren energiløsningen for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Hybridventilation