BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Koblede rammer

Koblede rammer

Koblede rammer

Du kan energiforbedre oprindelige, bevaringsværdige 1-lags-vinduer med koblet ramme ved at sætte energiruder eller energiglas i. Det giver både en lavere varmeregning og et bedre indeklima.
Nye energiruder i koblede rammer

Derfor skal du gøre det

Bedre indeklima

Bedre indeklima

Du får mindre træk og kulde, så dit indeklima bliver bedre.
Øget komfort

Øget komfort

Du får nemmere ved at holde den rette temperatur i boligen, så den bliver rarere at være i.
Forøgelse af husets værdi

Forøgelse af husets værdi

Din bolig kan stige i pris, når du foretager forbedringen – bl.a. fordi du måske opnår et bedre energimærke.
Mindre træk

Mindre træk

Din bolig bliver tættere, så det ikke længere trækker fra de steder, hvor du før var generet af kulde og træk.
Varmere overflader

Varmere overflader

Dit hus bliver bedre til at holde på varmen, så du får mere gavn af de dele af huset, der før var for kolde til at bruge i hverdagen.

Det bør du vælge

  • Søg tilskudDu kan søge tilskud til udskiftning eller forbedring af vinduer. Husk at søge tilskud, FØR du køber materialer eller indgår aftale med en håndværker.
  • Vælg mindst 1-lags energiglasHvis dine 1-lagsvinduer er i god stand, kan du få monteret en koblet ramme med en energirude i. Hvis du allerede har koblede rammer på dine vinduer, bør du få sat energiglas i rammerne. Vælg som minimum en koblet ramme med 1-lags energiglas. For at opnå lavenerginiveau skal du vælge en 2-lags energirude. Lavenerginiveau giver den bedste økonomi på lang sigt.
  • Overvej lydruderHvis du er generet af f.eks. trafikstøj, kan du vælge 2-lags støjdæmpende energiruder (lydruder). Den støjdæmpende rude har forskellige glastykkelser ind- og udvendigt og en større afstand mellem glassene.

Andre muligheder

  • Hvis vinduerne er i dårlig standHvis vinduerne viser tegn på råd eller anden nedbrydning, bør du få dem totalrenoveret eller udskiftet til nye vinduer med energiruder – men husk at tage hensyn til husets arkitektur.

Sådan foregår det

  • Vindue, der skal have ny koblet rammeHåndværkeren reparerer de nuværende vinduer, hvis de trænger. Tætningslister, hængsler m.v. tjekkes, og derefter bliver der monteret en ny koblet ramme med energiruder.
  • Vindue, der allerede har koblet rammeHåndværkeren tager det gamle glas ud af rammen og sætter energiglas i.

Opgaven kræver særligt håndværksarbejde, så få en erfaren person til at gøre det.

Hvis vinduerne sidder højt oppe, kan du få brug for stillads. Det kan desuden være nødvendigt at lade vinduerne stå åbne om natten, mens malingen tørrer.

Giv energiløsningen til håndværkeren

Energiløsningen findes også som en detaljeret vejledning til håndværkeren. Vis håndværkeren energiløsningen for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Sådan ser det ud

Nye energiruder i koblede rammer

Find en håndværker

Her kan du se de håndværkere i dit område, der kan installere nye energiruder i koblede rammer. 

225 håndværkere

Koblede rammer