BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Ny cirkulationspumpe

Ny cirkulationspumpe

Ny cirkulationspumpe

Cirkulationspumpen sørger for, at det varme vand kommer ud til radiatorerne. I nogle boliger er der en pumpe mere til varmt brugsvand. Overvej at skifte din cirkulationspumpe, hvis den er fra før 1995. Nye cirkulationspumper bruger mindre strøm, fordi de tilpasser sig varmebehovet.
Ny cirkulationspumpe

Derfor skal du skifte

Øget komfort

Øget komfort

Du får nemmere ved at holde den rette temperatur i boligen, så den bliver rarere at være i.
Forøgelse af husets værdi

Forøgelse af husets værdi

Din bolig kan stige i pris, når du foretager forbedringen – bl.a. fordi du måske opnår et bedre energimærke.

Det bør du vælge

  • Energieffektivitetsindeks på max 0,23Vælg en cirkulationspumpe, som har et energieffektivitetsindeks (EEI) på højst 0,23, for at sikre et lavt elforbrug. Bed din installatør om en pumpe, der har en høj effektivitet.

Husk også

  • Sluk om sommerenCirkulationspumpens driftstid har stor betydning for, hvor meget strøm den bruger. Det er derfor en god ide at slukke den uden for fyringssæsonen eller som minimum i juni, juli og august. Hvis du kun har 1 pumpe, styrer den både varme og vand. Du skal ikke slukke for den, men sætte den på sommerdrift i stedet.

Sådan virker det

Cirkulationspumpen sender det varme vand rundt til dine radiatorer eller dit varme brugsvand ud til dine haner. Pumpen er som regel placeret i dit bryggers.

Ældre cirkulationspumper har typisk 3 trin til manuel regulering af pumpen. Den slags pumper bruger mere strøm end nye pumper, der har automatisk regulering.

Sådan foregår det

  • Afmontering af den gamle cirkulationspumpeHåndværkeren tømmer dit varmeanlæg for vand og afmonterer din gamle cirkulationspumpe.
  • Montering af den nye pumpeDen nye pumpe bliver monteret i rørstrengen, så vandet strømmer den rigtige vej.
  • Tilslutning til ekstern netspændingsafbryderCirkulationspumpen bliver sluttet til en ekstern netspændingsafbryder og forbundet til jord.

Giv energiløsningen til håndværkeren

Energiløsningen findes også som en detaljeret vejledning til håndværkeren. Vis håndværkeren energiløsningen for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Sådan ser det ud

Ny cirkulationspumpe

Find en håndværker

Her kan du se de håndværkere i dit område, der kan installere en ny cirkulationspumpe.

155 håndværkere

Ny cirkulationspumpe