BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Solcelleanlæg

Solcelleanlæg

Solcelleanlæg

Solceller producerer el. Overvej et solcelleanlæg, hvis dit tag vender mod syd og ikke ligger for meget i skygge. Så kan du mindske både dit CO2-udslip og din elregning.
Solcelleanlæg

Det bør du vælge

  • Vælg størrelse efter forbrugVælg et solcelleanlæg af en størrelse, hvor produktionen ikke er alt for høj i forhold til dit forbrug. Det vil typisk være et mindre anlæg, men det giver den bedste tilbagebetalingstid. Få installatøren til at hjælpe dig med at dimensionere anlægget.
  • Vælg placering efter forbrugHvordan, du skal placere dit solcelleanlæg, afhænger af, hvornår på dagen du har det største forbrug. Bed din installatør om at hjælpe med at finde den mest optimale placering for anlægget.
  • VE-installatørNår du bruger en VE-godkendt installatør, er du sikker på, at vedkommende er i stand til at installere anlægget korrekt.

Husk også

  • Anlægget producerer mest strøm i dagtimerneDin solcellestrøm skal bruges inden for den sammen time, som den er produceret. Læg derfor så vidt muligt dit elforbrug i de lyse timer.
  • Tjek lokalplanenInden du beslutter dig for at etablere solfangere på huset, bør du sikre dig, at lokalplanen tillader det. Det er især relevant i områder med mange fredede bygninger eller i rækkehuse.

Sådan virker det

Et solcelleanlæg producerer strøm ved hjælp af sollys. Solceller til boliger sælges i moduler, og de fleste anlæg er på ca. 6 kW og fylder mellem 15 og 40 m2. Størrelsen afhænger af, hvor meget plads du har og hvor meget du vil investere i anlægget.

Sådan foregår det

  • Montering af solcellerneHåndværkeren monterer solcellerne et sted, hvor de ikke er udsat for skygge fra midt formiddag til sen eftermiddag i månederne start april til slut september.
  • Inverteren placeres korrektInverteren bliver placeret tørt og køligt af hensyn til levetid og ydeevne og ikke i et beboelsesrum, da den kan afgive en svag summen. Inverteren skal sidde tættest muligt på solcellemodulerne for at mindske de elektriske tab.
  • Anlægget tilsluttes elnettetNår anlægget er opsat, skal det tilsluttes elnettet af en autoriseret elinstallatør.

Giv energiløsningen til håndværkeren

Energiløsningen findes også som en detaljeret vejledning til håndværkeren. Vis håndværkeren energiløsningen for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Sådan ser det ud

Solcelleanlæg

Find en VE-godkendt installatør

Installatørerne på listen har dokumenterede kompetencer til at installere dit solcelleanlæg korrekt, så du får det største udbytte af anlægget.

91 virksomheder fundet   VE-godkendte virksomheder, er installatører og montører, der har dokumenterede kompetencer til at installere dit VE-anlæg korrekt, så du får det største udbytte af anlægget.

Relaterede løsninger

Solcelleanlæg