BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Solvarmeanlæg til varmt vand

Solvarmeanlæg til varmt vand

Solvarmeanlæg til varmt vand

Hvis du opvarmer dit brugsvand med el, olie eller gas, kan det betale sig for dig at installere et solvarmeanlæg til varmt vand. Så mindsker du både din varmeregning og din CO2-udledning.
Solvarmeanlæg til varmt vand

Derfor skal du skifte

Større uafhængighed af fossile brændsler

Klimavenlig opvarmning

Når du vælger vedvarende energi, får du en CO2-venlig energiform. Det gavner klimaet og gør dig mere uafhængig af fossil energi.
Forøgelse af husets værdi

Forøgelse af husets værdi

Din bolig kan stige i pris, når du foretager forbedringen – bl.a. fordi du måske opnår et bedre energimærke.

Det bør du vælge

  • SolfangerarealHvis I bor 4 personer i huset, bør I vælge et solvarmeanlæg med 4 m² solfanger og 200 liter solvarmebeholder. Hvis I er flere i huset, bør I øge med 1 m² / 50 liter for hver ekstra person.
  • VE-installatørNår du bruger en VE-godkendt installatør, er du sikker på, at vedkommende er i stand til at installere anlægget korrekt.
  • Når du alligevel skifter tag, varmtvandsbeholder eller kedelDet er især oplagt at etablere solvarme, hvis du alligevel skal have skiftet tagbelægning, varmtvandsbeholder eller kedel.

Husk også

  • Tjek lokalplanenInden du beslutter dig for at etablere solfangere på huset, bør du sikre dig, at lokalplanen tillader det. Det er især relevant i områder med mange fredede bygninger eller i rækkehuse. Husk også at anmelde solvarmeanlægget til BBR-registret.

Sådan virker det

Et solvarmeanlæg producerer varmt brugsvand. Solfangerne bruger solens energi til at opvarme en væske, som løber ned til en varmtvandsbeholder, afgiver sin varme og vender tilbage til solfangerne. Anlæggets cirkulationspumpe sørger for at cirkulere væsken rundt.

Sådan foregår det

Giv energiløsningen til håndværkeren

Energiløsningen findes også som en detaljeret vejledning til håndværkeren. Vis håndværkeren energiløsningen for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Sådan ser det ud

Solvarmeanlæg til varmt vand

Find en VE-godkendt virksomhed

Installatørerne på listen har dokumenterede kompetencer til at installere dit solvarmeanlæg korrekt, så du får det største udbytte af anlægget.

26 virksomheder fundet   VE-godkendte virksomheder, er installatører og montører, der har dokumenterede kompetencer til at installere dit VE-anlæg korrekt, så du får det største udbytte af anlægget.

Relaterede løsninger

Solvarmeanlæg til varmt vand