BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Ventilationsanlæg med varmegenvinding

Ventilationsanlæg med varmegenvinding

Ventilationsanlæg med varmegenvinding

Et ventilationsanlæg med varmegenvinding genbruger varmen fra dit hus og giver både en mindre varmeregning og et bedre indeklima. Overvej det, hvis dit hus er velisoleret og tæt.
Ventilationsanlæg med varmegenvinding

Fordele

Bedre indeklima

Bedre indeklima

Du får mindre træk og kulde, så dit indeklima bliver bedre.
Øget komfort

Øget komfort

Du får nemmere ved at holde den rette temperatur i boligen, så den bliver rarere at være i.
Forøgelse af husets værdi

Forøgelse af husets værdi

Din bolig kan stige i pris, når du foretager forbedringen – bl.a. fordi du måske opnår et bedre energimærke.

Det bør du vælge

  • Energimærke A eller A+Se efter energimærket ventilationsanlægget og vælg A eller A+.Læs mere om energimærkning af ventilationsanlæg
  • Virkningsgrad på mindst 80 %Fortæl din installatør, at du skal have et ventilationsanlæg med en såkaldt tør virkningsgrad på min. 80 % og et specifikt elforbrug (SFP) på maks. 1.000 J/m3. Lavenerginiveau giver den bedste økonomi på langt sigt, her skal virkningsgraden være 85 % og det SFP 800 J/m3.

Husk også

  • TilskudDu kan søge tilskud til ventilationsanlæg med varmegenvinding. Husk at søge tilskud, FØR du køber materialer eller indgår aftale med en håndværker.
  • Skift filtreneVær opmærksom på, at filtrene i anlægget typisk skal skiftes 1 gang om året – nogle steder hyppigere. De fleste anlæg har indbygget filteralarm, som viser, hvornår det er tid at skifte filtre. Bed din installatør forklare dig, hvordan man gør.
  • Undgå støjproblemer med korrekt placering Hvis ventilationsanlægget placeres på loftet, undgå da at det står lige oven over opholdsrum, da det kan støje lidt.

Sådan virker det

Et ventilationsanlæg blæser frisk luft ind i boligens rum via kanaler og indblæsningsåbninger, mens luften i rummet suges ud gennem andre udsugningsåbninger. Varmegenvinding betyder at anlægget genbruger varme ved at overføre den fra luften, der blæses ud, til luften, der blæses ind.

Anlægget filtrerer udeluften, der kommer ind, så den er fri for bl.a. pollen og sodpartikler. Anlægget trækker også fugten ud af luften, så risikoen for fugt i husets konstruktioner og kondens og skimmelsvamp på kolde overflader minimeres.

Sådan foregår det

Giv energiløsningen til håndværkeren

Energiløsningen findes også som en detaljeret vejledning til håndværkeren. Vis håndværkeren energiløsningen for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Sådan ser det ud

Ventilationsanlæg med varmegenvinding

Find en håndværker

Her kan du se de håndværkere i dit område, der kan installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding.

189 håndværkere

Ventilationsanlæg med varmegenvinding