BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Skift af varmtvandsbeholder

Skift af varmtvandsbeholder

Skift af varmtvandsbeholder

Vælg den rigtige størrelse beholder fra start.

Vælg den rigtige størrelse

Risikoen for bakterievækst mindskes, hvis den regelmæssigt bliver tømt for vand. Derfor skal du sørge for, at din varmtvandsbeholders størrelse passer til dit behov. En varmtvandsbeholder på 60-110 liter er nok til en almindelig husholdning. Beholderen bør være isoleret med mindst 50 mm isolering.

Det er en fordel, at vandvarmeren står i et opvarmet rum og ikke f.eks. i garagen, hvor varmetab fra beholderen vil gå til spilde.

Se efter EU's energimærke

EUs energimærke er det du kender fra f.eks. køleskabe og vaskemaskiner.

  • Varmtvandsbeholdere: Gå efter B eller AVarmtvandsbeholderen opvarmer ikke dit brugsvand, det bliver opvarmet af husets varmeanlæg.
    Gå efter energimærke B eller A og se på mærket for at finde oplysninger om størrelse i liter og stilstandsforbruget i watt. Læs mere om energimærkning af varmtvandsbeholdere
  • VandvarmereVandvarmeren opvarmer typisk vandet ved hjælp af el. 
    Gå efter energimærke B eller A for enkeltprodukter og A++ eller A+++ for pakkeløsninger. Pakkeløsninger kombinerer vandvarmer og solvarmeanlæg. Læs mere om energimærkning af vandvarmer
  • BrugsvandsvarmepumperBrugsvandsvarmepumpen udnytter husets overskudsvarme til at producere varmt brugsvand.
    Gå efter energimærke A eller A+.Læs mere om energimærkning af brugsvandsvarmepumper

Se energiløsningen og find en håndværker

Ny varmtvandsbeholder

Ny varmtvandsbeholder

Hvis din varmtvandsbeholder er over 10 år gammel, er den sandsynligvis dårligt isoleret og har et større varmetab end nødvendigt. Nye beholdere er langt bedre isoleret end gamle. Overvej derfor at skifte til en ny model, som er mere energieffektiv.

Skift af varmtvandsbeholder

Siden er opdateret 29.05.2020 Kommentér denne side Til top