BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Energimærkning med beregnet forbrug

Energimærkning med beregnet forbrug

Energimærkning med beregnet forbrug

Hvis I sælger eller udlejer mere end 25 % af bygningen, skal I altid energimærke med beregnet forbrug. Det gælder både offentlige bygninger og handels- og servicebygninger.

Sådan foregår det

Ved energimærkning med beregnet forbrug måler konsulenten bygningen op og undersøger bl.a. isolering, vinduer, døre og varmeanlæg. På baggrund af disse data beregner konsulenten bygningens energiforbrug ud fra nogle standardforudsætninger og fastsætter energimærket.

Mærket bygger altså på det forbrug, energikonsulenten beregner, at jeres bygning har. Og resultatet bliver ikke påvirket af, hvordan bygningen bruges og hvilken adfærd, brugerne har. Det beregnede forbrug bliver f.eks. ikke mindre, selvom indetemperaturen kun er 18 ˚C frem for 21 ˚C.

Det ændrer heller ikke noget, at man har en dygtig driftsansvarlig, som justerer varmeanlægget, så der bliver brugt mindre energi.

Eksempel på mærkning

Eksempel på energimærkning af en bygning hentet fra en energimærkningsrapport:

Eksempel på energimærkning af en bygning hentet fra en energimærkningsrapport

Eksempel på besparelse

Eksempel på et besparelsesforslag hentet fra en energimærkningsrapport:

Eksempel på et besparelsesforslag hentet fra en energimærkningsrapport

Energimærkning med beregnet forbrug

Siden er opdateret 22.05.2020 Kommentér denne side Til top