BETA
Vi bygger nyt site, og det kan godt rode lidt imens.

Spar energi i storkøkkenet

Spar energi i storkøkkenet

Spar energi i storkøkkenet

Køkkenet er en stor energiforbruger på plejehjem og i institutioner. Her får I gode råd, der sparer energi i storkøkkener.

På plejehjem og i institutioner er køkkenets elforbrug typisk en af de store poster på energibudgettet.
Ved at spare energi i storkøkkenet, sparer I penge på el- og varmeregningen, forbedrer indeklimaet og mindsker klimabelastningen.

3 gode råd til at spare energi i storkøkkener

  • Adfærd: Stands spildetProfessionelle ovne, opvaskemaskiner mv. har et højt energiforbrug. Tænd først udstyret, når det skal bruges – og husk at slukke igen.
  • Indkøb: Vælg energirigtigt udstyrFormulér udbud, så driftsomkostninger indgår sammen med indkøbsprisen, og forbruget måles på samme måde, så I kan sammenligne tilbud. Vælg produkter, der passer til jeres behov og overholder Energistyrelsens indkøbsanbefalinger.Se indkøbsanbefalinger
  • Indretning: Tænk energi ind fra startenLyse flader minimerer behovet for kunstigt lys, og kogeøer op mod væggen kan skære 60 % af ventilationsbehovet. Ofte går energirigtig indretning hånd i hånd med arbejdsmiljø og hygiejne.

Adfærdsændringer kan give store besparelser

Ved at ændre vaner i hverdagen er der meget energi at spare på arbejdspladsen. På vores kampagneside om energibesparelser i hverdagen, kan du hente materialer, der passer til jeres arbejdsplads.

Spar energi i storkøkkenet

Siden er opdateret 31.01.2023 Kommentér denne side Til top