BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Spar energi i storkøkkenet

Spar energi i storkøkkenet

Spar energi i storkøkkenet

Køkkenet er en stor energiforbruger på plejehjem og i institutioner. Her får I gode råd, der sparer energi i storkøkkener.

På plejehjem og i institutioner er køkkenets elforbrug typisk en af de store poster på energibudgettet.
Ved at spare energi i storkøkkenet, sparer I penge på el- og varmeregningen, forbedrer indeklimaet og mindsker klimabelastningen.

3 gode råd til at spare energi i storkøkkener

  • Adfærd: Stands spildetProfessionelle ovne, opvaskemaskiner mv. har et højt energiforbrug. Tænd først udstyret, når det skal bruges – og husk at slukke igen.
  • Indkøb: Vælg energirigtigt udstyrFormulér udbud, så driftsomkostninger indgår sammen med indkøbsprisen, og forbruget måles på samme måde, så I kan sammenligne tilbud. Vælg produkter, der passer til jeres behov og overholder Energistyrelsens indkøbsanbefalinger.Se indkøbsanbefalinger
  • Indretning: Tænk energi ind fra startenLyse flader minimerer behovet for kunstigt lys, og kogeøer op mod væggen kan skære 60 % af ventilationsbehovet. Ofte går energirigtig indretning hånd i hånd med arbejdsmiljø og hygiejne.

Adfærdsændringer kan give store besparelser

Ved at ændre vaner i hverdagen er der meget energi at spare på arbejdspladsen. På vores kampagneside om energibesparelser i hverdagen, kan du hente materialer, der passer til jeres arbejdsplads.

Spar energi i storkøkkenet

Siden er opdateret 31.01.2023 Kommentér denne side Til top