BETA
Vi bygger nyt site, og det kan godt rode lidt imens.

Olie

Olie

Olie

Olie

Olie

Olie er en dyr og klimabelastende varmeform, og du kan med fordel skifte til fjernvarme eller varmepumpe. Du må ikke skifte dit gamle oliefyr ud med et nyt, hvis du bor i et område med fjernvarme eller naturgas.

Skift til fjernvarme eller varmepumpe

Skrot dit oliefyr, og skift til fjernvarme eller en varmepumpe – det giver typisk store besparelser på både din varmeregning og CO2-udledningen. Du bør være særligt opmærksom på at skifte, hvis din oliekedel er over 15 år gammel. Du må ikke skifte dit gamle oliefyr ud med et nyt, hvis du bor i et område med fjernvarme eller naturgas.

 

Økonomi og klima

Økonomi og klima når du skrotter oliefyret

Infografik: Priserne her er den årlige udgift til varme og drift af anlægget i et typisk hus på 130 m2. Etablering af fjernvarme (inkl. tilslutning) koster 30.000-60.000 kr., etablering af varmepumpe koster 90.000-120.000 kr.

 

Tjek, hvad du kan skifte til

Tjek med vores beregner Ny Varme, om du kan få fjernvarme eller skal overveje varmepumpe. Her får du også et overslag på, hvad det koster, og hvad du kan spare, når du skifter.

Prøv Ny Varme

Er fjernvarmen på vej til dig?

Der kan være fjernvarme på vej til dit område, selvom du ikke kan få det endnu. Kommunerne arbejder for at gøre fjernvarme tilgængeligt flere steder, så vi kan få skrottet olie-, og naturgasfyr. 

Du får inden nytår et brev fra din kommune med besked om planerne for dit område, hvis du ejer en bolig i et gasforsynet område og varmer med olie eller naturgas. 

Det kan du også gøre

Olie

Olie