BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Spar energi i huset

Spar energi i huset

Spar energi i huset

Det kan du gøre nu og her

Det kan du gøre nu og her

Der er mange ting, du selv kan gøre nu og her for at skære toppen af din varme- og elregning og samtidig gøre noget godt for klimaet. Minimer dit varme- og elforbrug:

Få økonomisk støtte

Nogle borgere kan få en økonomisk håndsrækning, hvis det er blevet svært at betale el- og varmeregning. Blandt andet er der afsat 1 mia. kr. til en skattefri varmecheck til dem, der er hårdest ramt af prisstigningerne på varme.

Brug strøm, når den er billig

Prisen på strøm varierer fra time til time. Spar penge ved at bruge strøm, når prisen er lav. Undgå f.eks. at køre tøjvask og opvaskemaskine om aftenen, hvor elprisen som regel er højest.

Det kan du gøre på længere sigt

Det kan du gøre på længere sigt

Der er mange ting, du selv kan gøre på længere sigt for at skære toppen af din el- og varmeregning, og samtidig gøre noget godt for klimaet.
Renover huset

Renover huset

Renover huset med fokus på energiforbruget. Så bruger det mindre varme, og indeklimaet bliver bedre

Når du renoverer med fokus på energiforbruget, bruger huset ikke bare mindre varme. Det gør typisk også indeklimaet bedre, og dit hus bliver mere værd.

Det kan være svært at overskue - især hvis der skal ske flere ting på én gang. Men det kan godt betale sig at se tingene i et større perspektiv, da det samlet set giver dig den bedste økonomi.

Typiske forbedringer

De fleste af de forbedringer, der er brug for i enfamilieshuse, handler om at hjælpe huset med at holde på varmen. De største kilder til varmetab er manglende isolering og utætte vinduer.

De 4 tiltag, der hyppigst er brug for i enfamiliehuse, er:

  1. Isolering af loft
  2. Isolering af etageadskillelse - typisk relevant i huse fra før 1985
  3. Isolering af ydervægge
  4. Forbedring eller udskiftning af vinduer og døre - typisk relevant i huse fra før 1995

Sådan prioriterer du

Når du prioriterer din indsats, skal du kigge på husets alder, tilstanden af huset og bygningstypen. Hvis bygningen har et energimærke, kan du tage udgangspunkt i det. Har det ikke et energimærke, kan du få konkrete råd til netop din type hus i Bygningsguiden:

Opgrader din opvarmning

Opgrader din opvarmning

Varmeformen og varmeanlægget har afgørende betydning for varmeregningens størrelse

Hvis du varmer op med olie eller naturgas, eller du har elradiatorer, anbefaler vi, at du skifter til enten fjernvarme eller varmepumpe. Varmepumpen er til dig, der bor uden for fjernvarmeområder.

Gennemgå dit anlæg og dine installationer

Der er gode penge at hente ved at gå dit varmeanlæg og installationer efter i sømmene. Du kan bruge vores guide som udgangspunkt:

Typiske forbedringer

De 4 tiltag, der hyppigst er brug for i enfamiliehuse, er:

  1. Skift fra olie, naturgas eller el til fjernvarme eller varmepumpe
  2. Isolering af varme- og varmtvandsrør
  3. Udskiftning af cirkulationspumper
  4. Installation af automatik på varmeanlægget

Økonomisk støtte til forbedringer af boligen

Der findes forskellige muligheder, hvis du gerne vil renovere men har svært ved at finansiere forbedringerne. Bl.a. kan du få tilskud fra Bygningspuljen til f.eks. varmepumpe eller isolering.

Tjek dit hus her

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål?

Vi rådgiver gratis private husstande om energibesparelser.

Du kan kontakte vores erfarne energirådgivere. De sidder klar med gratis råd til, hvordan du skruer ned for dit energiforbrug og sparer penge. Ring eller skriv til os, hvad enten du vil høre om mulighederne for at få tilskud til energiløsninger, overvejer at skifte dit olie- eller naturgasfyr, eller noget tredje.

Kontakt rådgivningen

 

Spar energi i huset