BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Spar energi i lejligheden

Spar energi i lejligheden

Spar energi i lejligheden

Spar energi i din lejlighed

Spar energi i din lejlighed

Prisen for el og varme er på sit højeste længe. Heldigvis kan du selv gøre en forskel - både for din egen regning og for klimaet - og du kan starte allerede i dag. Her på siden har vi samlet de vigtigste råd til dig, som bor i lejlighed.

Det kan du gøre her og nu

Det kan du gøre her og nu

Der er mange ting, du selv kan gøre nu og her for at skære toppen af din varme- og elregning og samtidig gøre noget godt for klimaet. Minimer dit varme- og elforbrug:

Hvor kan du spare mest?

Er det opvaskemaskinen eller ovnen, der koster mest på elregningen? Og sparer du mest ved at tage kortere bade eller skrue ned for varmen? Se, hvad der batter i vores faktaark om etageejendomme:

Få økonomisk støtte

Nogle borgere kan få en økonomisk håndsrækning, hvis det er blevet svært at betale el- og varmeregning. Blandt andet er der afsat 1 mia. kr. til en skattefri varmecheck til dem, der er hårdest ramt af prisstigningerne på varme.

Brug strøm, når den er billig

Prisen på strøm varierer fra time til time. Spar penge ved at bruge strøm, når prisen er lav. Undgå f.eks. at køre tøjvask og opvaskemaskine om aftenen, hvor elprisen som regel er højest.

Det kan du gøre på længere sigt

Det kan du gøre på længere sigt

Du kan selv gøre meget for at gøre varmeregningen lavere på langt sigt, og samtidig gøre noget godt for klimaet.

Selv om du bor i en lejelejlighed eller ikke er i bestyrelsen, kan du godt få indflydelse på forbedringer af din ejendom. Snak med bestyrelsen eller boligselskabet om mulighederne, så I alle kan få en bedre bolig.

Få styr på varmeforbruget

Få fjernvarme eller varmepumpe

Jeres varmetype har afgørende betydning for prisen 

Mange lejligheder er opvarmet med fjernvarme. Hvis det også gælder din lejlighed, skal du rette blikket mod dine vaner.

Hvis I ikke har fjernvarme

Hvis bygningen bliver opvarmet med naturgas, olie eller du har elradiatorer, bør I undersøge muligheden for at skifte til fjernvarme eller varmepumpe. Varmepumpe er til ejendomme udenfor fjernvarmeområder.

Renover ejendommen

Renover ejendommen

Renover med fokus på energiforbruget, så bruger ejendommen både mindre varme, og I får et bedre indeklima

Når I renoverer ejendommen med fokus på energiforbruget, bruger den ikke bare mindre varme. Det gør typisk også indeklimaet bedre, og bygningen stiger samtidig i værdi.

Det kan være svært at overskue - især hvis der skal ske flere ting på én gang. Men det kan godt betale sig at se tingene i et større perspektiv, da det samlet set giver dig den bedste økonomi. Specielt er det vigtigt at tænke energiforbedringer med, når man alligevel skal i gang med et nødvendigt renoveringsprojekt.

Brug ejendommens energimærke som inspiration til relevante forbedringer.

Økonomisk støtte til forbedringer af boligen

Der findes forskellige muligheder, hvis du gerne vil renovere men har svært ved at finansiere forbedringerne. Bl.a. kan du få tilskud fra Bygningspuljen til f.eks. varmepumpe eller isolering.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål?

Du kan kontakte vores erfarne energirådgivere. De sidder klar med gratis råd til, hvordan du skruer ned for dit energiforbrug og sparer penge. Ring eller skriv til os, hvad enten du vil høre om mulighederne for at få tilskud til energiløsninger, overvejer at skifte dit olie- eller naturgasfyr, eller noget tredje.

Kontakt rådgivningen

 

Spar energi i lejligheden