Nyhedsmail
Nyhedsmail
Vi sender en e-mail til dig, når vi har relevant information angående energibesparelser, CO2-reduktioner, Erhvervspuljen, og når der er ny viden, der passer til din branche.
Produktion
Ejendomsudlejning
Indsats
Solceller
Besparelse
630.000 kr./år
År
2012
Når SEB Ejendomme har investeret pensionskundernes penge i Nordens største solcelleanlæg i Teknikerbyen i Virum, handler det om at tjene penge. Og så gør det da ikke noget, at det giver en grøn profil som sidegevinst.
SEB er en nordisk koncern, der arbejder med finansiel rådgivning og finansielle tjenester. SEB Ejendomme investerer i ejendomme for at skabe afkast til kunderne i SEB Pension. Blandt andet har de investeret i et stort solcelleanlæg i Teknikerbyen i Virum.
Solceller er ikke kun en miljømæssigt fornuftig investering. Ifølge direktør i SEB Ejendomme Peter Mering giver det bonus på bundlinjen at sætte penge i solstrålerne. Økonomien i solceller bliver nemlig bedre og bedre, og det har efterhånden gjort solceller til en attraktiv investering.
Bag den gode solcelleøkonomi ligger en produktion af solceller i rivende udvikling og anselige prisfald på solcelleanlæggene.
”Det afgørende for at gå i gang med projektet var, at det gav et fornuftigt afkast for vores pensionskunder. Clouet er jo, at vi kan producere energi, sælge det videre til vores lejere og på den måde få penge i kassen,” fortæller Peter Mering.
Han lægger meget vægt på, at beslutningen om at investere i solcelleanlægget er økonomisk baseret, og at den grønne profil er en sidegevinst. Ja, han taler faktisk om en triple-win-situation.
”Vores investering i solceller gavner både vores pensionskunder, miljøet og vores lejere,” uddyber han.
Peter Mering er altid på udkig efter nye måder at investere kundernes penge. Derfor sagde han i sommeren 2011 ja tak til at møde GreenGo Energy, en leverandør af solceller.
For at investeringen kan betale sig, kan det være en fordel at slå byggeprojekter sammen. Skal et tag fornys, er det måske også det rigtige tidspunkt at investere i solceller. Det var tilfældet for SEB Ejendomme.
”Leverandøren henvendte sig på et meget heldigt tidspunkt. En del af taget på Teknikerbyen skulle netop udskiftes, og så var det jo oplagt at få sat solcellerne op samtidig. Vi valgte at fremrykke den del af tagudskiftningen, som først skulle være foretaget 2 år senere. Det kræver selvfølgelig, at man har det økonomiske råderum, men på den måde kunne vi få det bedste udbytte af investeringen,” siger Peter Mering.
Teknikerbyens lejere nyder allerede godt af investeringen. Niels Brunhede er afdelingsleder i ingeniør- og rådgivningsvirksomheden Alectia, som lejer 8.900 af Teknikerbyens 38.000 m2. Han er glad for, at Alectia nu kan bruge solstrøm, så der bliver gjort noget ved bæredygtigheden i praksis. Han er også glad for leverandørens app, der gør det muligt at følge med i, hvor meget energi, der produceres.
”Det er da sjovt at se, hvordan solenergien lige har bidraget til at brygge f.eks. en kop te eller kaffe,” siger han.
Alectia får en iPad i receptionen og kan dermed bruge app’en som en nem og håndgribelig måde at vise den grønne profil over for både medarbejdere og kunder. På iPad’en kan besøgende følge med i, hvor meget energi der produceres på bygningens tag. Derudover kan interesserede gå ind på Alectias hjemmeside og følge energiproduktionen.
For Peter Mering er investeringen i solcellerne også en måde at tiltrække nye lejere.
”Med en grøn profil håber vi at kunne få flere nye lejere, som har fokus på den grønne energi,” siger han.