BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Energimærkning af ventilationsaggregater

Energimærkning af ventilationsaggregater

Energimærkning af ventilationsaggregater

Energimærkerne hjælper dig med at vælge ventilationsaggregater, der bruger mindst mulig strøm.

Energimærket viser

  • Årligt elforbrug
  • Maksimal volumenstrøm
  • Støjniveau

Ventilationsaggregatet er en del af et samlet ventilationsanlæg, som også består af rør, ventiler og et aggregat med ventilatorer, varmegenvinding og filtre.

Gå efter A eller A+

Energimærkning af ventilation

Om mærket

Energimærket viser dig, hvor energieffektivt anlægget er, på en skala fra A+ til G. De mest energieffektive anlæg er mærket med A+.

Energimærkningsordningen er også obligatorisk for hårde hvidevarer, elpærer, lamper, tv, klimaanlæg og varmeanlæg.

Sådan ser mærket ud

 

  • EnergiklasseHvis flere aggregater har samme energimærke, bør du gå efter det lavest årlige elforbrug i kWh/m2. Det står på databladet.
  • StøjKig på, hvor meget ventilationsaggregatet støjer sammenholdt med, hvor i huset det skal stå.
  • Maksimal volumenstrømDen maksimale volumenstrøm viser den maksimale luftmængde, anlægget kan udskifte. Den er normalt højst 250 mi timen. Få en installatør til at vurdere, hvor stort et anlæg du har behov for.
  • Envejs- og tovejs-aggregater- Et envejs-aggregat producerer luftstrøm i én retning, beregnet til enten udsugning eller indblæsning af luft. Kun envejs-aggregater større end 30 watt er omfattet af energimærkningen.
    - Et tovejs-aggregat har både udsugning og indblæsning. Det skal have varmegenvinding og et såkaldt termisk bypass. Det er en funktion, der sikrer, at indblæsningsluften på en varm sommerdag ikke påvirker varmeveksleren og dermed forringer ventilationsaggregatets energieffektivitet og giver øgede driftsomkostninger.

Sådan kontrolleres energimærket

Sikkerhedsstyrelsen fører kontrol med energimærkningen. De kontrollerer f.eks., om apparatet overholder kravene for at opnå energiklassen.

Energimærkning af ventilationsaggregater

Siden er opdateret 24.04.2020 Kommentér denne side Til top