BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Energimærkning af fjernsyn og computerskærme

Energimærkning af fjernsyn og computerskærme

Energimærkning af fjernsyn og computerskærme

Energimærkerne hjælper dig med at vælge et tv-apparat og en computerskærm med lavt elforbrug.

Energimærket viser dig, hvor meget strøm et tv eller en computerskærm bruger om året. Hvis du vil sammenligne fjernsyn med samme energimærke, kan du se efter elforbruget ved 1000 timers brug.

Det skal du vælge

Jo større skærmen er, desto højere er elforbruget. F.eks. bruger et 65” TV dobbelt så meget strøm som et tilsvarende 43”.

Fjernsyn: Gå efter F eller bedre

Eksempel: Tv, 52″. Et tv med energimærke A+ (gammel ordning) koster op mod 200 kr. om året i strøm, mens det med C (ny ordning) koster 95 kr.

Energimærkning

Computerskærm: Gå efter E eller bedre

Eksempel: Skærm 26". En skærm med energimærke G (ny ordning) koster 70 kr. om året i strøm, mens det med D (også ny ordning) koster 35 kr.

Energimærkning

Regn på hele prisen inden du køber

Du kan sammenligne totaløkonomien for et køleskab/fryser med onlineværktøjet ’Hele prisen’. Totaløkonomien er de samlede udgifter til både indkøb og brug i hele apparatets levetid.

Prøv 'Hele Prisen'

Om mærket

Energimærket viser dig, hvor energieffektivt fjernsyn/skærm er, på en skala fra A til G, hvor A er bedst. Mærket viser:

  • Energiforbrug i SDR-tilstand
  • Energiforbrug i HDR-tilstand
  • Skærmens størrelse og opløsning

Sådan ser mærket ud

Energimærke fjernsyn

Sådan kontrolleres energimærket

Sikkerhedsstyrelsen fører kontrol med energimærkningen. De kontrollerer f.eks., om apparatet overholder kravene for at opnå energiklassen.

Andre mærker

Blomsten og Svanen er det europæiske og det nordiske miljømærke. De er anerkendte af de danske myndigheder og underlagt uvildig kontrol. Det er muligt for tv'er at opnå mærkerne, men der findes ikke altid modeller med mærkerne på markedet. 

Energimærkning af fjernsyn og computerskærme

Siden er opdateret 01.02.2023 Kommentér denne side Til top