BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Med isolering slipper familien for træk og kulde

Dette er en BedreBolig-case

I BedreBolig sørger en kvalificeret rådgiver for at føre dig trygt gennem et renoveringsforløb med fokus på at spare energi i din bolig.

BedreBolig

Med isolering slipper familien for træk og kulde

Familien Nielsen faldt absolut ikke for den store 2-familiers-villa fra 50’erne pga. dens energiforbrug. Det var andre ting, som talte.

Beboere

En meget stor varmeregning har sat skub i tankerne hjemme hos familien Nielsen, der består af 2 voksne og en hjemmeboende søn.

Beslutningen om projektet

Beslutning

Vi vidste godt, hvor den var gal med isoleringen. Da vi modtog den seneste varmeregning, vidste vi også godt, at nu kunne det ikke vente længere.

Nu har vi fået en BedreBolig-plan, og vi går i gang med en energirenovering i efteråret 2014. Planen viser, at vi kan få en pæn besparelse på varmeregningen. Og vi kan slippe for træk og kulde, når vi nyder avisen i yndlingslænestolen.

Projektets rådgivere

Rådgivning

Vi mødte vores BedreBolig-rådgiver til et foredrag om termografering. Han lød fornuftig, så vi kontaktede ham hurtigt bagefter, fortæller Jørgen, som arbejder i elbranchen og er uddannet elektriker og elektroningeniør. Jeg er interesseret i rådgiverens faglige baggrund og har valgt rådgiver Ebbe Bernth, der også er murer og energikonsulent.

Ebbe og jeg aftalte en gennemgang af huset og en pris for en BedreBolig-plan. Ved gennemgangen stod det klart, at varmestyringen kunne være bedre. Derfor foreslog Ebbe et samarbejde med en BedreBolig-rådgiver, der har vvs-baggrund.

Økonomien

Økonomi

Selv da vores yngste søn flyttede hjemmefra, forblev varmeregningen stor. 35.600 kr. alene for fjernvarme. Desuden havde vi udgifter på brænde til brændeovnen, og det er nødvendigt for at holde en nogenlunde behagelig temperatur på årets kolde, blæsende dage.

Resultatet

Resultat

Vi valgte at få en BedreBolig-plan for at få en kompetent vurdering af, hvad der kan forbedres og hvor, der kan spares. Det har absolut været pengene værd.

Økonomi

Energiforbrug før
35.600kr./år

Hvad kostede det?

Forbedringer
Udgift
Hulmursisolering
-
Isolering mellem etager
-
Nyt fjernvarmeanlæg
-
Isolering af varmerør
-
I alt
360.000kr.

Forbedringer og typiske besparelser

Nyt fjernvarmeanlæg

Typisk besparelse ved nyt fjernvarmeanlæg

Se, hvorfor Familien Nielsen fik en BedreBolig plan

Se, hvorfor Familien Nielsen fik en BedreBolig plan

Se, hvordan familien Nielsen slipper for træk og kulde med isolering og et nyt fjernvarmeanlæg.

Overvejer du selv at komme i gang?

Den bedste måde at starte et renoveringsprojekt er at få hjælp af en rådgiver til at finde ud af, hvad der kan betale sig, og i hvilken rækkefølge det skal gøres.

Vælg en energirådgiver, de er uddannet til at indtænke energibesparelser i dit projekt.

Læs mere om rådgivning