BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Gasbetonhuset, der fik en overfrakke på

Dette er en BedreBolig-case

I BedreBolig sørger en kvalificeret rådgiver for at føre dig trygt gennem et renoveringsforløb med fokus på at spare energi i din bolig.

BedreBolig

Gasbetonhuset, der fik en overfrakke på

Efter rådgivning blev alt arbejde samlet i et tilbud, som sikrede, at det hele var med. Nu glæder familien sig over god komfort og lav energiregning.

Beboere

Familien består af far og mor på ca. 30 år og deres 2 små børn. Både far og mor arbejder i forsikringsbranchen.

Huset blev købt i 2012. Beliggenheden ved rekreative arealer og nær arbejdspladser var vigtige for beslutningen. Og så var det et regulært rummeligt hus med muligheder fremover.

Det betød også noget, at huset var rimeligt vedligeholdt og havde en ok tilstandsrapport. Det er vigtigt, når man ikke selv er håndværker.

Beslutningen om projektet

Beslutning

Vi vidste godt, at gasbetonhuse var dårligt isoleret. En af de ting, der fik os i gang, var, at vi ikke kunne have noget stående op ad nordvæggen, uden der kom skimmelsvamp bagved.

En anden ting var kuldestråling og træk, når man sad i vores sofa foran vinduerne. Det var rigtig koldt at bo i huset om vinteren.

Projektets rådgivere

Rådgivning

Vi havde flere til at kigge på huset og fortælle os, hvad der skulle gøres. Gennem Ballerup Kommune fik vi hjælp til den ønskede BedreBolig-plan. Der var enighed om, hvad der skulle gøres.

Der er jo mange forskellige løsninger, så det var nødvendigt at indhente mange tilbud for at få det hele belyst og finde den rigtige pris. Det var også vigtigt for os at finde nogen, der kunne tage ansvar for det hele, så vi ikke selv skulle koordinere mellem håndværkerne.

Men det er ikke nemt at finde den rigtige løsning med mange tilbud, da hver taler for sit eget produkt og imod de andre. Da er det vigtigt at have en uvildig rådgiver til at hjælpe sig.

Økonomien

Økonomi

Vi havde sparet godt op og havde frie midler til at gennemføre renoveringen. Vi er overraskede over de store prisforskelle, der var i tilbuddene.

Vi har ikke renoveret, fordi det skulle tjene sig hjem, vi har gjort det for indeklimaets skyld og for, at vi kan bo her og have det godt. Jeg ser det mest som en investering.

Vi har fået huset vurderet efter gennemførelsen, og det er det steget mere, end det vi har investeret.

Processen

Forløb

Det var godt, at vi havde valgt at få et firma til at stå for det hele. På den måde sikrede vi os, at det hele var med i tilbuddet, så vi ikke fik overraskelser undervejs.

Vi boede i huset, mens det stod på i godt 2 måneder. Men der sker meget om ørerne på én undervejs, så nogen gange fortrak vi til bedsteforældrene.

Resultatet

Resultat

Det er jo helt vildt, at vi ikke længere skal være bange for at stille noget op ad ydervæggene. Og vi nyder de nye vinduer, der er nemme at betjene, og som med deres lyse farve giver mere lys inde i rummene.

Det er blevet dejligt at bo her, og varmeregningen er blevet halveret. Vi har ikke umiddelbare planer om flere energirenoveringer. Det næste, vi nok skal have lavet, er en ny tagdækning i stedet for de gamle eternitplader.

Økonomi

Energiforbrug før
48.700kr./år
Energiforbrug efter
20.200kr./år
Hvad har det betydet økonomisk?
28.500kr./år / 59%

Hvad kostede det?

Forbedringer
Udgift
Isolering af let ydervæg, udefra
-
Isolering af sokkel
-
Isolering af kældervæg udefra
-
Isolering af loft
-
Udskift vindue, som har 1 lag glas
-
I alt
300.000kr.

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Fordele

Bedre lysindfald
Mere frisk luft
Mindre støj
Mindre træk
Mindre vedligeholdelse
Bedre indeklima

Gode råd over hækken

Få et samlet tilbud på alt arbejde med alle detaljer. Så er ansvaret placeret et sted.
Få flere tilbud med forskellige løsninger.
Modtag uvildig rådgivning både før og under renoveringen.
Nødvendigt at have psykisk overskud til processen
Vær god ved håndværkerne, når de er der.
Case Ballerup - portrætbillede

Denne case er skabt i samarbejde med:

Energitjenesten

Om casebanken

Alle historier i casebanken er udtryk for enten boligejernes, boligadministratorens eller entreprenørens egne synspunkter og holdninger, ligesom tal for investering og energiforbrug før og efter renoveringen kommer fra selvsamme.

I de tilfælde, hvor de aktuelle energipriser ikke er oplyst, har vi brugt gennemsnitlige energipriser og korrigeret energiforbruget efter vejret.

Forbedringer og typiske besparelser