BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Energimærkning af luft til luft-varmepumpe

Energimærkning af luft til luft-varmepumpe

Energimærkning af luft til luft-varmepumpe

Energimærket hjælper dig med at vælge den mest energieffektive luft til luft-varmepumpe.

Gå efter: A++ eller bedre

Så meget kan du spare

Hvor meget du mere præcist kan spare ved at installere en luft til luft-varmepumpe, afhænger af, om du samtidig skifter varmeform, f.eks. erstatter elradiatorer i et sommerhus, eller om du supplerer varmen i et elopvarmet helårshus. Desuden hænger besparelsen sammen med, hvor stort dit varmeforbrug er, og hvor godt huset er isoleret.

Eksempel på besparelse

Hvis du har elradiatorer og et årligt elforbrug til rumvarme på ca. 15.000 kWh, kan du typisk spare 9.000-11.000 kr. ved at supplere med en energieffektiv luft til luft-varmepumpe.

Eksempel på besparelse

Om mærket

Energimærket viser dig, hvor energieffektivt klimaanlægget er, på en skala fra A+++ til D. 

Sådan ser mærket ud

Luft til luft varmepumpe energimærke

Sådan kontrolleres energimærket

Sikkerhedsstyrelsen fører kontrol med energimærkningen. De kontrollerer f.eks., om oplysning af produktets energiklasse på energimærket er korrekt og af, om A++-mærkede apparater overholder kravene for at opnå energiklasse A++.

Andre mærker

Blomsten er det europæiske miljømærke. Det er anerkendt af de danske myndigheder og underlagt uvildig kontrol. Du kan finde mærket på nogle få luft til luft-varmepumper.

Energimærkning af luft til luft-varmepumpe

Siden er opdateret 26.09.2022 Kommentér denne side Til top