BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Energimærkning af nybyggeri

Energimærkning af nybyggeri

Energimærkning af nybyggeri

En nybygget bolig skal altid være energimærket. Energimærkningen viser husets energimæssige stand og skal bekræfte, at huset lever op til energikravene i det nuværende Bygningsreglement.

Nybyggeri skal leve op til Bygningsreglementet

Når et nybygget hus er færdigbygget, skal det færdigmeldes til kommunen, før du må flytte ind i det. Før det kan ske, skal huset energimærkes, og kommunen skal have modtaget og godkendt energimærket.

Det er bygningsejer, der sørger for at få en energimærkningskonsulent ud og energimærke huset.

Energimærkningen skal vise, at huset lever op til energikravene i det nuværende Bygningsreglement. Hvis det ikke er tilfældet, vil kommunen kræve, at bygningsejer udbedrer de forhold i huset, der ikke lever op til kravene, og får udarbejdet et nyt, tilfredsstillende energimærke.

Hvis huset endnu ikke er blevet energimærket, når du underskriver slutseddel eller lejekontrakt, skal bygningsejer betale for, at det sker.

Flyt ikke ind inden færdigmelding

Hvis du flytter ind, inden boligen er færdigmeldt, kan du blive politianmeldt og få en bøde. Kommunen kan også bede dig om at flytte ud igen.

Energimærkning af nybyggeri

Siden er opdateret 14.02.2023 Kommentér denne side Til top