BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Spareråd til hjemmet

Spareråd til hjemmet

Spareråd til hjemmet

Fortsæt de gode energivaner

Fortsæt de gode energivaner

Vi har i 2022 sammen sænket gasforbruget i Danmark med 19 % og elforbruget med 6 %. Det har du været med til at sikre ved at spare på energien derhjemme. Tak – og tak, fordi du stadigvæk sparer på energien. For selvom vi snart er igennem vinteren og går lysere tider i møde, er det vigtigt, at vi fortsat sparer på energien – for så er der energi nok til os alle. Se her, hvordan du bedst sparer på energien lige nu.

De bedste spareråd

De bedste spareråd

De bedste råd til at spare på energien lige nu

Skru ned for varmen
Skru ned for varmen

Du sparer 5 % på varmeforbruget, hver gang du skruer 1 °C ned. Sæt termostaterne ens i alle rum, og hold mindst 18 °C, så der ikke kommer skimmelsvamp.

Tag kortere varme bade
Brug mindre varmt vand

Du bruger cirka 1/3 af dit varmeforbrug på varmt vand. Spar på det varme vand ved at tage kortere bade, skrue ned for temperaturen og vaske hænder i koldt vand.

Sluk for unødvendigt strømforbrug
Sluk for unødvendigt strømforbrug

Gennemgå strømforbruget derhjemme, og vurder, hvilke apparater du har behov for. Måske kan du skifte til LED-pærer eller slukke den gamle kummefryser.

Sluk for radiatoren, mens du lufter ud
Sluk for radiatoren, mens du lufter ud

Du kan spare på varmen med gode udluftningsvaner. Luft ud i 5 minutter ad gangen med gennemtræk flere gange om dagen, og skru ned for varmen i god tid inden.

Brug strømmen, når den er billigst
Brug strømmen, når den er billigst

Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem lige her.

 

Se, hvordan andre sparer på energien

Se, hvordan andre sparer på energien

Kom med hjem hos Bo, Clizia og Esben, der i en række film giver alle deres gode råd til, hvordan de sparer på energien derhjemme – og der er gode råd til både dig, der bor i hus, og dig, der bor i lejlighed. På filmsiden finder du også vores kampagnefilm, der viser, hvordan du kan bruge hvert enkelt spareråd i hjemmet.

 

kampagnefilm

Se filmene her

Har du gasfyr?

Har du gasfyr?

Gasprisen er steget voldsomt som følge af krigen i Ukraine. Det er usikkert, hvordan gaspriserne udvikler sig i fremtiden. Se, hvad du som gasfyrsejer kan gøre for at få en mindre varmeregning.

Om kampagnen

Om kampagnen

Vi mærker alle de høje priser på el, varme og benzin på grund af usikkerheden om energiforsyningerne i Europa. Derfor gør mange en ekstra indsats lige nu for at spare på energien. Med denne kampagne giver Energistyrelsen dig de bedste spareråd i sæson, der passer til lige netop din situation. Uanset om du bor i hus eller lejlighed. Og uanset om det er højsommer eller fyringssæson. For når vi sammen sparer på energien, gavner det både vores pengepung og klima, og samtidig får vi en mere sikker energiforsyning.

Spareråd til hjemmet