BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Guide: Isoler dine gulve

Guide: Isoler dine gulve

Guide: Isoler dine gulve

Her får du hjælp til selv at tjekke isoleringen i dine gulve og overblik over, om du trænger til at få efterisoleret.
1Over kold kælder
2Over krybekælder

Gulv over uopvarmet kælder

Sådan tjekker du

Isoleringen over en uopvarmet kælder er som regel skjult, men hvis dit hus er energimærket, kan du måske se i mærkningen, hvor meget gulvet er isoleret. Ellers kan du se det i tegninger af huset.

Ellers kan du fjerne et lille stykke loftbeklædning i kælderen og måle isoleringen med en tommestok. Er der mindre end 100 mm, bør du undersøge, om det kan betale sig at efterisolere.

Her måler du isoleringen

Sådan isolerer du

Du bør få isoleret gulvene nedefra så der er mindst 75 mm i alt, men helst 150 mm. Det er vigtigt, at kælderen ikke er fugtig eller har skimmelsvamp, hvis du skal isolere.

Det tager typisk 1-2 uger for en håndværker at isolere gulvene. 

Gulv over krybekælder

Sådan tjekker du

Du kan som regel tjekke isoleringen fra krybekælderen med en tommestok.

Er der mindre end 150 mm, bør du erstatte krybekælderen med et velisoleret terrændæk eller efterisolere den. Der skal højst være 150 mm, da der nemt kan opstå fugtproblemer.
 

Her måler du isoleringen

Sådan isolerer du

Du kan godt isolere din krybekælder, men det er en bedre løsning at nedlægge krybekælderen og etablere et velisoleret terrændæk.

Du kan få krybekælderen isoleret, hvis den er helt fri for fugt og har god udluftning fra ventilationsriste. Mange krybekældre har dog dårlige adgangs- og arbejdsforhold, der gør det svært eller umuligt at isolere.

1 of 2

 

 

 

Guide: Isoler dine gulve

Siden er opdateret 16.08.2022 Kommentér denne side Til top