BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Aarhus og Viborg samarbejder om at finde energibesparelser

Aarhus tager Viborg under vingerne i jagten på energibesparelser

Aarhus Kommune og Viborg Kommune har i et usædvanligt makkerskab afprøvet nye metoder for databaseret energiledelse. Resultaterne viser, at begge kommuner kan spare op til 8 % på energiregningen i bygninger.

Økonomi

Besparelse
950.000kr./år
Tilskud
790.000kr.
Tilbagebetalingstid
0,5år

Gode råd

  • Begynd med mindre datamængderMan kan komme langt med hovedmålerdata på timeværdier. Når der er overblik og rutiner på plads, kan man udvide med flere data.
  • Få styr på CTS-systemetCTS-systemer skal gøres overskuelige. Sørg for at der ikke er for mange setpunkter, som overruler hinanden.
  • Prioritér forankringInvester tid i at etablere kommunikationskanaler og relationer til alle led af organisationen. Forankring er en forudsætning for succes.
  • Uddeleger ansvaretUddeleger ansvaret ved at formidle forbrugsdata for bygninger til relevante personer i organisationen.
  • Tro på gevinstenDet kan være ressourcetungt at sætte systemerne op. Men investeringen er nødvendig for at høste besparelserne.
Jakob Kaiser

Jakob Kaiser, Aarhus Kommune fortæller

Jakob Kaiser, Aarhus Kommune fortæller

Du skal acceptere marketing cookies for at se dette indhold. Klik her for at ændre cookieindstillinge.