BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Fjernvarmeinstallation på afdragsordning sænkede driftsbudgettet

Fjernvarmeinstallation på afdragsordning sænkede driftsbudgettet

Gennem dialog med det lokale fjernvarmeværk kom Poul med i en forsøgsordning om afbetaling af fjernvarmeinstallation. Han er nu fri for oliefyret.

Hvem bor i huset?

Poul på 41 år bor i huset med sin datter. Siden han var 20 år gammel har han arbejdet med salg og er nu sælger inden for energibranchen. Huset er lige nu til salg.
Beslutningen om projektet

Hvorfor besluttede I jer for at starte jeres projekter?

Jeg var på udkig efter noget at udskifte mit oliefyr med og overvejede i lang tid, hvad det skulle være. Jeg havde ikke lyst til at lave en kæmpe investering, eftersom jeg ikke vidste, hvor længe jeg ville blive boende i huset.

Jeg talte med Viborg Fjernvarmes direktør i en anden sammenhæng og spurgte, hvorfor de ikke lavede en løsning, hvor man kunne afdrage på et varmeanlæg, for så var det en meget nemmere investering.

Efter et halvt års tid vendte han tilbage til mig og sagde, at han gerne ville lave en test på 4 kunder. Så det var derfor, det kom op at stå.

Projektets rådgivere

Hvad fik I af rådgivning til projektet?

Jeg fik et fast tilbud fra Viborg Fjernvarme. En af deres konsulenter regnede på det, indhentede tilbud fra forskellige leverandører og kom derefter med et komplet tilbud.

Eftersom jeg selv er ansat i energibranchen, fik jeg en kollega, der er energirådgiver, til at kigge det igennem, inden jeg sagde ja.

Økonomien

Hvilke tanker gjorde I jer omkring økonomien i projektet?

Det er lidt specielt, for normalt skal man betale 40-45.000 kr. for at få lagt fjernvarme ind. I stedet har jeg givet et engangsbeløb på 11.000 kr. og afdrager 2.000 kr. om året for en unit de næste 20 år.

Det bliver faktureret gennem fjernvarmeregningen. På den måde har det ikke været en stor investering eller noget, jeg skulle låne penge til – det giver mig tværtimod en god besparelse på driften.

Eftersom huset er til salg, var det en barriere for mig at skulle lave en stor investering, men med aftalen med fjernvarmeværket er min risiko ved investeringen minimeret markant.

Processen

Hvordan var forløbet for selve arbejdet?

Det hele startede med dialogen med det lokale fjernvarmeværk. De er jo også interesserede i at få kunder, så man kan sige, at begge parter har interesse i, at det bliver et godt projekt.

De fandt denne løsning, som var attraktiv for mig. Jeg var til nogle møder lige op til, men ellers har installationen taget en uges tid.

Ude på vejen har de gravet op, trukket rør, stukket ind i huset og tilsluttet det hele. Hele processen gik upåklageligt, der var kun ét problem undervejs, og det var tanken udenfor. Jeg havde aftalt med Viborg Fjernvarme, at de skulle håndtere den, men det var leverandøren ikke klar over. I dialog med Viborg Fjernvarme blev det dog hurtigt løst.

Resultatet

Hvordan har projektet ændret huset?

Når jeg fortæller om det til familie og venner, fortæller jeg om det i positive vendinger som en god investering.

Driftsbudgettet her i huset er forbedret, så jeg kan bruge pengene på noget andet, og så skal jeg heller ikke tænke på at fylde olie eller have service på oliefyret. Jeg har ikke bekymringerne om ekstraomkostninger på oliefyret, i tilfælde af det går i stykker, og det er også rart.

Varmeanlægget fylder væsentligt mindre, end oliefyret gjorde, så det har givet lidt plads, og lyden fra oliefyret er selvfølgelig også væk. Desuden er det en bedre energikilde, og på den måde føles det godt at bidrage til et bedre miljø.

Økonomi

Energiforbrug før
43.700kr./år

Hvad kostede det?

Forbedringer
Udgift
Skift til fjernvarme
11.000kr.
I alt
11.000kr.

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Fordele

Mere plads
Mindre støj
Mindre vedligeholdelse

Gode råd over hækken

Tag fat i det lokale fjernvarmeværk og tale med dem om, hvad mulighederne er.
Poul

Forbedringer og typiske besparelser

Skift til fjernvarme

Typisk besparelse ved skift til fjernvarme

Sådan kommer du selv i gang

Sådan kommer du selv i gang

Hvis du overvejer at renovere, anbefaler vi, at du starter med at tage fat i en rådgiver.

Den bedste måde at starte et renoveringsprojekt er at få hjælp af en rådgiver til at finde ud af, hvad der kan betale sig, og i hvilken rækkefølge det skal gøres.

Vælg en energirådgiver, de er uddannet til at indtænke energibesparelser i dit projekt.

Læs mere om rådgivning