BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Ulla og Daniel gjorde det billigere og sparede mere

Dette er en BedreBolig-case

I BedreBolig sørger en kvalificeret rådgiver for at føre dig trygt gennem et renoveringsforløb med fokus på at spare energi i din bolig.

BedreBolig

Ulla og Daniel gjorde det billigere og sparede mere

Ulla og Daniel Hyldgaard havde en lang liste af ønsker til forbedringer og et forbrug af olie og el tæt på 50.000 kroner om året. Med en BedreBolig-plan fik de overblik og udsigt til store besparelser. Et år efter at de første tiltag er lavet, er energibesparelsen langt større end forventet.

Beboere

Ulla og Daniel er glade for deres hus midt i naturen. Her har de god plads til dem selv samt deres hunde og heste. Og de bor i bekvem afstand fra deres to selvstændige virksomheder. Men midt i herligheden var der en irriterende støj fra deres gamle oliefyr. Hver gang det startede, blev de mindet om at pengene fløj ud ad vinduet på grund af høje oliepriser og dårlig isolering. I dag har de et nyt jordvarmeanlæg, som er lydløst og giver en markant besparelse på varmeregningen. 

Beslutningen om projektet

Beslutning

Parrets formål med at lave energiforbedringer var først og fremmest at spare penge. Det var hundedyrt, at opvarme huset. Indeklimaet kunne også blive bedre. De havde konstateret skimmelsvamp flere steder i huset og kunne ikke gennemskue, hvad der var årsagen. De var også tvivl, om der overhovedet var hulmursisolering. I den løbende vedligeholdelse, som Daniel har foretaget i huset, er han ofte stødt på ting, som bekymrede ham og gjorde ham i tvivl. Det satte gang i beslutningen om at energirenovere.

Projektets rådgivere

Rådgivning

Samarbejdet med BedreBolig-rådgiveren har fungeret meget tilfredsstillende for familien. Før de fik rådgivning, følte Ulla og Daniel, at de sad fast og savnede overblik over fordele og ulemper ved forskellige varmekilder. Med en BedreBolig-plan fik de en manual til at komme i gang og ikke mindst prioritere deres lange liste med ønsker til forbedringer. De havde for eksempel talt om at få skiftet til lavenergivinduer, men BedreBolig-rådgiven kunne fortælle, at det ikke var dér, hvor de i første omgang kunne hente størst mulige besparelser hjem i forhold til deres investering. 

Økonomien

Økonomi

Parret valgte at strække arbejdet over længere tid, så de kunne betale én ting ad gangen i stedet for at optage lån. De har samtidig selv stået for den praktiske udførelse af arbejde. Da familiens energiudgifter er halveret, betyder det, at investeringen rundt regnet er tjent hjem på fire år. 

Processen

Forløb

Daniel har lavet arbejdet selv med hjælp fra familie og venner. Han har investeret mange timer i at få lavet tingene, som han gerne ville. Ulla husker, at det var træls lige midt i processen med byggerod og dagene fra det gamle oliefyr var frakoblet til det nye jordvarmeanlægget kom i gang. Her måtte de benytte midlertidige gasvarmere og el radiatorer for at holde varmen. Men når de ser tilbage på forløbet, er de tilfredse, og har været glade for undervejs at kunne bruge BedreBolig-rådgiveren til at løse udfordringer og komme med anbefalinger.

Resultatet

Resultat

Ulla og Daniel er begge glædeligt overrasket over besparelsen på deres energiforbrug. At have godt lys er vigtigt for Ulla, og derfor er samtlige af husets 90 loftspots blevet skiftet fra halogen- til LED-spots. Det har skåret en stor del af elregningen. Gulvvarmen er der kommet mærkbart bedre styr på via regulering af varmen i de enkelte rum fra ét sted. Familien fortryder kun, at de ikke lyttede til BedreBolig-rådgiverens anbefaling omkring ventilation. De må desværre konstatere, at der stadigvæk er en smule for fugtigt enkelte steder i huset. Så et ventilationsanlæg er det næste projekt på listen.  

Økonomi

Energiforbrug før
50.000kr./år
Energiforbrug efter
24.000kr./år
Hvad har det betydet økonomisk?
26.000kr./år

Hvad kostede det?

Forbedringer
Udgift
Hulmursisolering
-
Skift til jordvarme
-
Isolering af loft
-
Automatik til varmeanlæg
-
I alt
100.000kr.

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Fordele

Bedre indeklima

Gode råd over hækken

Kend jeres begrænsninger med hensyn til viden og kunnen
Benyt en professionel rådgiver
Brug tid på at få klarlagt behov
Få forklaret løsningerne forståeligt

Forbedringer og typiske besparelser

Skift til jordvarme

Typisk besparelse ved skift til jordvarme

Automatik til varmeanlæg

Typisk besparelse ved automatik til varmeanlæg

240-830 kr./år ved at installere automatik på varmeanlægget

Forudsætning for beregning. Gennemsnitlig energipris og varmeforbrug

Se, hvorfor familien Hyldgaard fik en BedreBolig plan

Se, hvorfor familien Hyldgaard fik en BedreBolig plan

Se hvordan familien Hyldgaard med en BedreBolig-plan fik overblik og udsigt til store besparelser.