BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Træpillefyret har skåret halvdelen af varmeudgifterne

Træpillefyret har skåret halvdelen af varmeudgifterne

Det gamle fyr var dyrt og besværligt. Så da det var udtjent, skiftede Olaf og Jette det ud med et træpillefyr, som er billigere og mere driftssikkert.

Beboere

Olaf og Jette er begge to vokset op på landet og har altid været enige om, at de ikke havde lyst til at bo i et parcelhus i byen. Derfor faldt de for den nedlagte landbrugsejendom med 4.000 m² jord, som ligger ca. 15 km nord for Hjørring. Da de købte ejendommen i 1972, rev de det gamle stuehus ned og byggede et nyt, som de har boet i siden.

Parret er gået på pension, og børnene er fløjet fra reden, men de er stadig meget engagerede i det lokale foreningsliv.

Beslutningen om projektet

Beslutning

Det gamle fyr var et såkaldt dobbeltkammerfyr, så vi både kunne fyre med olie og fast brændsel fra skoven. Men så skete der ting og sager med både oliepriserne og min alder; de steg og steg. Det betød, at det var meget dyrt at fyre med olie alene og efterhånden for hårdt og tidskrævende at fyre med brænde. Da det gamle fyr var udtjent, besluttede vi os for at skifte til et træpillefyr – både for at spare penge og fordi det er nemmere at passe.

Samtidig bor vi et sted, hvor der ikke er så mange andre muligheder. Vi kan ikke få fjernvarme, fordi der ikke er tilslutning. Vi bor omkranset af skov, så solceller kan ikke betale sig. Og vores radiatorsystem er så gammelt, at vi ikke kan få nok ud af en varmepumpe.

Projektets rådgivere

Rådgivning   

Vi spurgte vores oliefyrsinstallatør til råds. Han har tilset vores oliefyr de sidste 20 år, så ham har vi stor tillid til. Det var også ham, der i første omgang foreslog os at skifte til et træpillefyr, og da han kunne give os et fint tilbud på det, slog vi til. Derudover havde jeg besøg af en konsulent fra pillefyrsproducenten, som viste mig, hvordan jeg skulle passe og vedligeholde fyret.

Økonomien

Økonomi

Vi betalte for projektet med penge fra vores opsparing. Vi ser det meget som en investering – ikke fordi det var voldsomt dyrt, men det var heller ikke den billigste løsning. Til gengæld tjener den relativt hurtigt sig selv ind igen, og derefter sparer den os for mange penge hvert år. 

Processen

Forløb

Vi fik installeret fyret i august måned, så det var ikke noget problem, at vi ikke havde varme i huset i de 2 dage, arbejdet varede. Og ellers mærkede vi ikke meget til det – det gik helt problemfrit.

Resultatet

Resultat

Vi har fået mange fordele ud af at skifte til et pillefyr. Det er meget billigere og derudover er der en del komfort i, at det nye fyr er fuldautomatisk. Det tænder selv op, det kører sikkert, og det går aldrig ud. Det eneste, jeg skal gøre, er at fylde piller på og fjerne aske ca. en gang om måneden. Derudover bruger jeg en times tid hver anden måned på at rense fyret. Og så kan jeg godt lide tanken om, at det er lidt bedre for miljøet end det, vi havde før.

Økonomi

Energiforbrug før
57.500kr./år
Energiforbrug efter
33.400kr./år
Hvad har det betydet økonomisk?
24.100kr./år / 42%

Hvad kostede det?

Forbedringer
Udgift
Skift til biobrændsel
-
I alt
80.000kr.

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Gode råd over hækken

Hvis du har oliefyr, er pillefyret et rigtig godt alternativ. Det er langt billigere, og så er det næsten lige så nemt at passe.

Forbedringer og typiske besparelser

Skift til biobrændsel

Typisk besparelse ved skift til biobrændsel

Sådan kommer du selv i gang

Sådan kommer du selv i gang

Hvis du overvejer at renovere, anbefaler vi, at du starter med at tage fat i en rådgiver.

Den bedste måde at starte et renoveringsprojekt er at få hjælp af en rådgiver til at finde ud af, hvad der kan betale sig, og i hvilken rækkefølge det skal gøres.

Vælg en energirådgiver, de er uddannet til at indtænke energibesparelser i dit projekt.

Læs mere om rådgivning