BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Konkurrence motiverer til energibesparelser i Glostrup Kommune

Konkurrence motiverer til energibesparelser i Glostrup Kommune

Konkurrence motiverer til energibesparelser i Glostrup Kommune

Konkurrence sparer energi i Glostrup

Konkurrence sparer energi i Glostrup

I Glostrup Kommune har konkurrencen ’Energijagten’ givet over 100 kreative ideer til at spare på strøm og varme, og det har medført en større energibevidsthed i hverdagen.

Slut med unødigt energiforbrug

Med stigende energipriser og en oplevelse af at flere medarbejdere glemte at tage de gode energivaner med på arbejde, lancerede Glostrup Kommunes ejendomscenter konkurrencen ’Energijagten’, hvor medarbejdere kunne komme med spareforslag. Virksomhedskonsulent i kommunen Jacob Præstmark har taget et særligt stort ansvar ved at bidrage med intet mindre end 20 forslag til konkurrencen. Det har han gjort, da han synes, det er vigtigt at spare på energien, så kommunen i stedet kan prioritere ressourcerne andre steder:

"Energijagtens formål var at oplyse os alle om, hvordan vi skal spare, og hvorfor vi skal spare. For hvis vi ikke gør det, så skal vi tage pengene fra et andet sted. Vi vil meget hellere spare på energien, og bruge pengene på vores ældre, plejehjem, børnehaver og skoler.”

Citat

Én af de to vinderideer kom fra Jacob selv. Den handlede om at gennemgå forbruget på gamle elinstallationer og skrotte de mange strømslugende elradiatorer, som medarbejderne selv havde stillet frem på kontorerne.  De er nu fjernet, og de øvrige radiatorer har fået et eftersyn.

Den anden vinderidé fokuserede på at styrke medarbejdernes motivation for at spare ved at uddele chokolade. Kommunen har derfor fået lavet nogle små chokolader, som medarbejdere kan uddele for at anerkende og hjælpe hinanden til at huske på de gode energivaner – f.eks. når nogen husker at slukke lyset eller computeren. Begge vindere blev præmieret med kage af Glostrups borgmester.

Stor opfindsomhed

I løbet af konkurrencen har Glostrup Kommune oplevet stor opfindsomhed og motivation for at spare blandt medarbejderne. Blandt de mange kreative forslag er ideen om en ugentlig kold maddag i kantinen, at indføre 7 minutters daglig motion, at stoppe ventilationen delvist, at indføre elspareskinner, at udskifte lyskilder og at slukke unødige kummefrysere og standby-skærme. Glostrup Kommunes kommunaldirektør Maj Buch glæder sig over ideerne og motivationen blandt medarbejderne:

”Konkurrencen er jo gået over al forventning med over 100 forskellige bud på at spare. Men vigtigere er, at budskabet bliver spredt. Det er jo fantastisk i sig selv.”

Citat

Konkurrencen har været med til at sætte kontinuerligt fokus på behovet for at spare energi, og medarbejderne bidrager også fortsat med nye gode forslag. Samlet set betyder adfærdsændringerne på tværs af kommunen, at der er et større fælles ejerskab for at mindske energikrisens konsekvenser i kommunen.

 

"Vi vil hellere bruge pengene på skoler"

"Vi vil hellere bruge pengene på skoler"

Du skal acceptere marketing cookies for at se dette indhold. Klik her for at ændre cookieindstillinge.

Konsulent Jacob Præstmark fra Glostrup Kommune fortæller om indsatsen for at spare energiudgifter i Glostrup Kommune.

Fakta

Fakta

Sådan sparer Glostrup Kommune på energien:
  • Konkurrencen ’Energijagten’ motiverer og inspirerer medarbejdere til at spare på energien.
  • Lancering af en særlig energijagt rettet mod kommunens tekniske servicepersonale, der har deres daglige gang i de kommunale ejendomme.
  • Gamle elinstallationers forbrug tjekkes - og bliver udskiftet, hvis det er nødvendigt.
  • ”Tak-chokolade” bruges som motivation for at huske den energivenlige adfærd.
  • Justering af ventilationsanlæg mv., så de slukkes i ydertimerne.
  • Varmen justeres til 19 °C på tværs af kommunens ejendomme.

Konkurrence motiverer til energibesparelser i Glostrup Kommune