BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Spar på strømmen

Spar på strømmen

Spar på strømmen

Spar på strømmen

Spar på strømmen

El

Der er mange potentialer for at nedsætte elforbruget på arbejdspladsen. Det handler for det første om at skabe et retvisende overblik over nuværende forbrug og derefter løbende holde øje med, hvordan strømforbruget udvikler sig. Den løbende monitorering giver jer indsigt i, hvor og hvordan I kan sætte ind for at spare på strømmen.

Sammenlign jer med lignende bygninger

Sammenlign jer med lignende bygninger

Når I har fundet af, hvor meget el jeres bygning bruger, og hvad strømmen går til, kan I sammenligne forbruget med andre bygninger. Det kan være en god indikator for, om jeres arbejdsplads bruger mere strøm end gennemsnittet, og om der dermed er potentialer for besparelse.

Hvad går elforbruget til?

På arbejdspladser går store dele af strømforbruget til følgende områder.

Sådan kan I nedsætte elforbruget

Sådan kan I nedsætte elforbruget

Brug bygningens energimærke

Energimærkningen viser, hvor meget energi bygningen bruger, og hvor man med fordel kan energiforbedre.

Styr de tekniske installationer med et CTS-anlæg

Et CTS-anlæg (Central Tilstandskontrol og Styring) kan styre og overvåge bygningens tekniske installationer. Dermed kan I eksempelvis styre, at ventilationsanlægget ikke bliver brugt mere end nødvendigt. Brug det også til at følge forbruget, så I løbende får information om eksempelvis uregelmæssigheder i driften.

Køb energirigtige produkter

Vær opmærksom på strømforbruget, når I køber nye energiforbrugende produkter til arbejdspladsen. Brug eventuelt Energistyrelsens indkøbsanbefalinger, der gør det nemmere at vælge energieffektive apparater.

Få styr på jeres apparater

Mange energiforbrugende produkter kan bruges smartere. Sluk for det, I ikke bruger, og udnyt apparaternes spareindstillinger.

Lav en natrundering

Natligt energiforbrug er et oplagt sted at sætte ind for at spare på strømmen, og med en natrundering gennemgår I bygningens natlige energiforbrug. Eksempelvis kan skoler og kontorer bruge op til 40 % af deres strøm om aftenen og natten, og det kræver ofte ingen investering at skære ned på det overflødige natlige strømforbrug.

 

Nyhedsmail

Nyhedsmail

Vi sender en e-mail til dig, når vi har relevant information angående energibesparelser, CO2-reduktioner, Erhvervspuljen, og når der er ny viden, der passer til din branche.

 

Tilmeld nyhedsmail

Spar på strømmen