BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Ventilationsanlæg

Ventilationsanlæg

Ventilationsanlæg

Vælg det rette ventilationsanlæg

Vælg det rette ventilationsanlæg

Din bolig skal have god udluftning, ellers bliver luften usund. Det er prisen på din varme, der afgør, hvilken type ventilationsanlæg der egner sig bedst i dit hus.

Det bør du vælge

 • VentilationsanlægHvis du har en ret billig varmeform, f.eks. fjernvarme eller jordvarme, bør du vælge et ventilationsanlæg med varmegenvinding. 
 • BoligventilationsvarmepumpeHvis du har dyrere varme, f.eks. elvarme, ældre gas- eller oliekedel, bør du vælge en boligventilationsvarmepumpe.

Begge typer genvinder varmen i dit hus, og du reducerer varmeudgifterne i forhold til, hvis du bruger naturlig ventilation. Du bør altid få en ventilationsekspert til at montere dit nye anlæg.

Når du anskaffer et ventilationssystem

6 gode råd til dig, der overvejer at anskaffe et ventilationsanlæg.

 • Sørg for, at huset er tæt og velisoleretSørg for, at dit hus er så tæt og velisoleret som muligt, så al luftskifte sker gennem ventilationsanlægget.
 • Se efter energimærketBoligventilationsanlæg er energimærkede, ligesom man kender det fra f.eks. køleskabe og vaskemaskiner. Skalaen går fra A+ til G, hvor A+ er bedst. På mærket kan du også se maksimal volumenstrøm og støjniveau. Gå efter det anlæg med det bedste energimærke.
  Læs mere om energimærkning af ventilation
 • Vælg varmegenvinding For at leve op til Bygningsreglementet skal du vælge et ventilationssystem, der lever op til disse krav:
  - Tør virkningsgrad (VGV): Mindst 80 %
  - Specifikt elforbrug (SFP): Maks. 1.000 J/m3
 • Brug en uddannet montørBrug altid en ventilationsmontør til at installere dit nye anlæg. Så er du sikker på, at dit anlæg bliver dimensioneret rigtigt.
 • Husk adgang til fugtige rumDet er vigtigt, at luften kan komme fra opholdsrum til fugtige rum som bad og køkken, også når dørene er lukkede. Det kan du sørge for ved at have en spalte under dørene – f.eks. ved at fjerne et dørtrin.
 • Få displayet sat synligtHvis displayet sidder synlig, er det nemmere at huske at skrue op, når du har gæster og ned om natten, eller når du ikke er hjemme. Det minder dig også om, når du skal skifte filter.

Få tilskud til ventilation

Husk, at du kan søge tilskud til en række boligforbedringer, der sparer energi - blandt andet mekanisk ventilation med varmegenvinding. 

Ventilationsanlæg - hvad skal jeg vide før jeg køber?Ventilationsanlæg - hvad skal jeg vide før jeg køber?

Ventilationsanlæg - hvad skal jeg vide før jeg køber?

Ventilationsanlæg - hvad skal jeg vide før jeg køber?

20.11.2020
1.57 MB
6 SIDER
Hjælp til valg af ventilationsanlæg.


Vælg det rette ventilationsanlæg

Vælg det rette ventilationsanlæg

Vælg det rette ventilationsanlæg

Vælg det rette ventilationsanlæg

Læs mere

Ventilationsanlæg