BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Isolering af hulmur og loft gav et mærkbart lunere hjem

Isolering af hulmur og loft gav et mærkbart lunere hjem

Tage og Jonna fik et tilbud fra et firma, som tilbød at sende en rådgiver, der målte husets kuldebroer.

Hvem bor i huset?

Tage og Jonna byttede i år 2000 deres gamle hus på 243 m2 ud med dette mindre hus på 110 m2. Da de blev ældre, havde de nemlig ikke brug for helt så meget plads mere. De ville dog gerne blive i området, hvorfor et husbytte i nabolaget var helt perfekt.
Beslutningen om projektet

Hvorfor besluttede I jer for at starte jeres projekter?

Det var isoleringsfirmaet, der kontaktede os i første omgang. Vi er næsten naboer med dem, og vi fik et tilbud. Desuden tænkte vi, at det måske var ved at være sidste chance, hvis vi skulle nå at få tilskud. De 2 ting tilsammen gjorde, at vi tog beslutningen.
Projektets rådgivere

Hvad fik I af rådgivning til projektet?

Der kom en rådgiver, der målte på vægge og lignende og kunne fortælle os, hvor kuldebroerne var. Vi kunne se, det ville være godt at isolere huset.

Rådgiveren var ikke én, vi selv kontaktede, det var en fra isoleringsfirmet. Men vi kunne se på målingerne, at det ikke bare var noget, han fyrede af.

Det er et større isoleringsfirma, og vi har ikke hørt andet end godt om dem. Så firmaet har et godt renomme, og vi var trygge ved at bruge dem.

Økonomien

Hvilke tanker gjorde I jer omkring økonomien i projektet?

Vi kunne betale det via opsparing. Det kostede i omkredsen af, hvad jeg havde forventet, og vi fik jo et tilbud med lidt rabat.
Processen

Hvordan var forløbet for selve arbejdet?

Huset havde allerede lidt hulmursisolering, men det var faldet sammen, så det blev efterisoleret med granulat. Desuden kom der 300 mm isolering på loftet også, for der var kun 75 mm i forvejen.

Vi fik håndværkere til at udføre det hele. Det, der tager tid på et loft, er, at de skal have lavet nye gangbroer og sådan noget. Derfor var det lidt dyrere.

Det tog dog alt i alt ikke mere end en dags tid for dem at udføre hele arbejdet. De kom 4 mand. 2 arbejdede på hulmursisoleringen, mens 2 arbejdede på loftet. Så det var effektivt.

Resultatet

Hvordan har projektet ændret huset?

Isoleringen er noget, der kan mærkes, og vi er meget tilfredse med det. Før i tiden, når vi sad i køkkenet, blev det så koldt derude, at vi næsten ikke kunne varme det op. Det har hjulpet gevaldigt, men hvor meget i kroner og ører – det ved jeg ikke helt.

Vi kan ikke se på fugerne i huset, at de har boret huller til hulmursisoleringen. Det er simpelthen lavet meget flot.

Det kan godt være lidt fodkoldt i huset endnu, så for at det skal være perfekt, mangler vi at få isoleret under huset. Vi har nemlig en krybekælder, og her er der noget isolering, der formodentlig er sunket lidt.

Økonomi

Energiforbrug før
18.100kr./år

Hvad kostede det?

Forbedringer
Udgift
Hulmursisolering
10.000kr.
Isolering af loft
18.000kr.
I alt
28.000kr.

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Fordele

Bedre indeklima

Gode råd over hækken

Man skal tænke på, at man skal rydde loftet inden – det kan være et stort arbejde.

Forbedringer og typiske besparelser

Sådan kommer du selv i gang

Sådan kommer du selv i gang

Hvis du overvejer at renovere, anbefaler vi, at du starter med at tage fat i en rådgiver.

Den bedste måde at starte et renoveringsprojekt er at få hjælp af en rådgiver til at finde ud af, hvad der kan betale sig, og i hvilken rækkefølge det skal gøres.

Vælg en energirådgiver, de er uddannet til at indtænke energibesparelser i dit projekt.

Læs mere om rådgivning