BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Om Låneberegneren

Om Låneberegneren

Om Låneberegneren

Her kan du se, hvad de forskellige ord i Låneberegneren betyder.

Det viser resultatet

Månedlig ydelse – før skat

Det, du skal betale pr. måned i lånets løbetid. Beløbet er det, du skal betale til långiver og tager ikke højde for din skat.

Månedlig ydelse – efter skat og energibesparelse (Din udgift)

Det, du skal betale pr. måned i lånets løbetid. Skattefradrag og besparelsen ved renovering er trukket fra.

Rente

Rentesatsen er prisen på et banklån vist i procent. 

Skatteprocent

Skatteprocenten er den procentsats, du betaler i skat til enten kommune, kirke, amt eller stat. Da den er meget individuel, er den som standard sat til 33,2 % i Låneberegneren. 

ÅOP

ÅOP (årlige omkostninger i %) er populært sagt kiloprisen på penge. Det er lånets reelle rente, når man laver alle omkostninger om til rente. Man kan sammenligne ÅOP på 2 lån og se, hvilket lån som er billigst – lånenes øvrige vilkår skal bare være ens og have samme løbetid.

Energiprisprognose

Tallet angiver, hvor meget energipriserne forventes at stige pr. år. Tallet er som default sat til 3 % ud fra Energistyrelsens seneste energiprisprognose for varmeforbrug. Du kan indtaste dit eget tal for udviklingen ved at trykke på den orange pil til højre for løbetiden.

Samlet tilbagebetaling

Det beløb, som du samlet set betaler til långiver i lånets løbetid. Der er ikke taget højde for skattefradrag og energibesparelse i dette beløb.

Forbehold

Låneberegneren er alene vejledende. Energistyrelsen bestræber sig på at sikre, at indhold og funktioner på sitet er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere det og påtager sig intet ansvar for fejl og mangler.

Om Låneberegneren

Siden er opdateret 19.02.2019 Kommentér denne side Til top